Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı belli oluyor! Oy kullanma işlemi başladı - Haberler

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) halk, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy kullanıyor.

        Kıbrıs Türk halkı, gelecek 5 yıl görev yapacak cumhurbaşkanını belirlemek üzere saat 08.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladı. Seçimin ikinci turunda Başbakan ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarışacak. 11 Ekim'de yapılan seçimin ilk turunu Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamladı.

        İlk turda yarışan 11 adaydan hiçbiri yüzde 50'den fazla oy alamadığı için cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. Oy kullanma işlemi saat 18.00'e kadar sürecek ve kayıtlı 199 bin 29 seçmen 738 sandıkta oy kullanabilecek. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların kapanmasının ardından sayıma geçilecek. Bu yıl seçim sandıklarında Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) görevlendirdiği toplam 2 bin 658 kişi görev yapıyor.

        BAŞBAKAN TATAR OYUNU KULLANDI

        KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için oy kullanmaya devam ediyor. KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar oyunu kullandı.

        Başbakan Tatar, Lefkoşa'da Şehit Tuncer İlkokulu'nda 140 nolu sandıkta oyunu kullandı. Tatar oyunu kullanmaya eşi Sibel Tatar ile birlikte geldi.

        SONUÇLARIN SAAT 20.00'DE NETLEŞMESİ BEKLENİYOR

        YSK'nin seçimin sonucunu bu akşam 20.00'ye kadar açıklaması bekleniyor. Seçmenlerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında maske ve eldiven kullanarak oy kullandığı görüldü. Görevliler, seçmenlere dezenfektan kullanmaları uyarısında da bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ