Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Kral Selman'dan Kaşıkçı'nın ailesine başsağlığı!

        Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, KralSelmanile Veliaht Prens BinSelman, Kaşıkçı'nın oğlu Salah'ı telefonla arayarak taziyede bulundu. KralSelmanve Prens BinSelman, Salah'la ayrı ayrı gerçekleştirdikleri görüşmelerde, Kaşıkçı ailesine ve yakınlarına en içten başsağlığı dileklerini iletirken, Salah da onlara teşekkür etti.

        KAŞIKÇI'NIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

        Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın 2 Ekim günü konsolosluğa girmeden 31 dakika öncesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Kaşıkçı'nın kayıtlarda nişanlısı Hatice Cengiz ile evlenmek istediği için gittiği binaya nişanlısıyla el ele geldiği görülüyor.

        NELER YAŞANMIŞTI?

        Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan CemalKaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

        REKLAM

        Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerin yer aldığı ortak çalışma grubu oluşturulmuştu. Ortak çalışma grubu, 15-16 Ekim'de konsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı.

        Ortak çalışma grubu, 17 Ekim'de konsolosluk konutunda da inceleme başlatmıştı. Aynı gün olay yeri inceleme ekipleri, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında ikinci bir arama daha gerçekleştirmişti.

        Bu arada, 18 Ekim'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, soruşturmanın uluslararası hukuk/teamül, anlaşma ve sözleşme hükümlerine riayet edilerek titizlikle ve tüm boyutlarıyla yürütüldüğü belirtilerek, "Soruşturma sürecinde, ilerleyen aşamalarda gerektiği takdirde kamuoyuna bilgilendirici açıklamalar Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılacaktır." ifadeleri kullanılmıştı.

        Suudi Arabistan yönetimi ise 20 Ekim'de, İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci CemalKaşıkçı'nın konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü açıklamıştı.

        REKLAM

        'SUUDİ PRENSİN HABERİ YOKTU' AÇIKLAMASI

        Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, gazeteci CemalKaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul konsolosluğunda öldürüldüğünü ancak Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın bundan haberi olmadığını iddia etti.

        ABD'nin Fox News haber kanalında konuşan Cubeyr, Prens Bin Selman'ınKaşıkçıcinayetine dair bilgi ve sorumluluğu olmadığını savundu.

        Cubeyr, "Veliaht Prens söz konusu iddiaları yalanladı ve bundan haberi yoktu. Olaydan üst düzey istihbarat yetkilerinin de haberi yoktu. Bu kişiler güvenlik meseleleriyle ilgilenen normal güvenlik elemanlarıydı. Bu şahısların yetki ve sorumluluklarını aştıkları bir operasyondu.Kaşıkçı'yı konsoloslukta öldürerek hata yaptılar ve bunu saklamaya çalıştılar." ifadelerini kullandı.

        "CESEDİN NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ"

        Suudi güvenlik güçlerininKaşıkçı'nın konsolosluktan çıktığına ilişkin kendilerine rapor vererek yanılttıklarını da öne süren Cubeyr, Türkiye'den gelen bilgilerin bunun aksi yönde olması üzerine soruşturma açtıklarını söyledi.

        Cubeyr, "Soruşturma neticesindeKaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğünü ortaya çıkardık. Nasıl öldürüldüğünü ve cesedin nerede olduğunu bilmiyoruz." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ