Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Kore bir füze daha fırlattı!

        Japonya, devlet televizyonundan vatandaşlarına yaptığı çağrı ile Kuzey Kore tarafından ateşlenmiş olabilecek bir füzeye karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. Pyongyang'ın Sunan bölgesinden fırlatılan füze,yerel saatle 07.06'da Japonya hava sahasından geçti.

        Japonya hükümetinin uyarısında halka sığınaklara gidilmesi çağrısı yapıldı. Güney Kore hükümeti de Pyongyang'tan fırlatılan füzeyi doğruladı.

        Füzelerin ateşlenmesi sonrası Japonya'da sirenler çalmaya başladı. Fırlatılan füzenin kıtalararası bir füze olduğu iddia ediliyor.

        Japonya hükümet sözcüsü, füzenin "Hokkaido" bölgesinde pasifik okyanusuna düştüğünü söyledi.

        REKLAM

        Füzenin3,700 km uzağa fırlatıldığıve 770 km yükseldiği belirtildi Japonya hükümet sözcüsü, Pyongyang'ın bu provakasyonunu şiddetle kınadıklarını söyledi.

        Reuters'ın haberine göre ABDBaşkanı Donald Trump, Beyaz saray'da askeri yetkililerden Kuzey Kore'nin fırlattığı füzeye ilişkin bilgi aldı.

        GÜNEY KOREDEN TATBİKAT

        GüneyKoreDevlet Başkanlığınca Pyongyangın füze denemesinin hemen ardından Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı yapıldı ve ordu Doğu Denizinde balistik füze tatbikatı düzenledi.

        Japon devlet televizyonu NHK ise KuzeyKorenin füzeyi Japonyanın kuzeydoğusuna doğru fırlatmış olabileceğini bildirdi.

        KuzeyKore, 29 Ağustosta Hwasong-12 tipi orta menzilli bir balistik füze fırlatmış, Japonyanın üstünden geçen füze Büyük Okyanusa düşmüştü.

        Geçtiğimiz günlerde başarılı bir hidrojen bombası denemesi yapan Kuzey Kore dün, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararlarına cevaben nükleer silahlarla Japonya'yı 'batırmak' ve ABD'yi 'küller ve karanlık' içerisinde bırakmakla tehdit etmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ