Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Libya'da UMH bünyesindeki tüm unsurlar Trablus'ta buluştu

        Libya'nın uluslararası tanınırlığa sahip meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile UMH'ye bağlı tüm siyasi, askeri ve sivil unsurlar, ateşkes süreci ve Berlin Konferansı'nı görüşmek üzere başkent Trablus'ta bir araya geldi.

        Libya'da bulunan Habertürk yazarı Çetiner Çetin ise toplantıdan izlenimlerini aktardı.

        Çetin'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

        El Serrac ve beraberindeki kabine üyeleri, İstanbul temaslarını, Moskova görüşmelerini ve sonuçları değerlendirmek üzere Trablus'ta toplantı yapıyorlar. Bu toplantıdan çıkacak sonuçlar Berlin Konferansı'nın ana başlıklarını oluşturacak.

        REKLAM

        RUSYA, AVRUPA VE MISIR'IN TAVRI NE OLACAK?

        Trablus'un etrafı sarılmış durumda. Ateşkes bozulduğu için her an çatışmaların başlayabileceği belirtiliyor. Bu toplantının sonrasında yeniden ateşkes çağrısı oluşabilir mi, Türkiye'nin süreçteki katkıları neler olacak, Rusya Hafter güçlerini ikna edebilecek mi? Avrupa devletlerii ve Mısır'ın tavrı nasıl gelişecek gibi sorular cevabını bekliyor.

        ASKERİ, SİYASİ VE SİVİL UNSURLAR KATILDI

        Başkentte bir otelde düzenlenen toplantıya Başbakan Serrac'ın yanı sıra Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Trablus'taki Meclis Başkanı Es-Sadık el-Kıheyli ve UMH içindeki askeri, siyasi ve sivil diğer unsurlar katılıyor.

        Toplantı öncesinde salondan görüntü alınmasının ardından basın mensupları dışarı çıkarıldı.

        REKLAM

        UMH yetkilileri, toplantıda Serrac ve diğer katılımcıların, sahada fiili olarak uygulanan ateşkes ile 19 Ocak'ta Berlin'de gerçekleştirilmesi planlanan Libya konulu uluslararası konferans ve siyasi sürece ilişkin istişarelerde bulunacağını aktardı.

        İlerleyen saatlerde görüşmenin içeriği ve sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ