Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Show TV'den yapımcıları Haluk Şirin ve Caner Erdem ve jürisi Ivana Sert, Nur Yerlitaş, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez olan Bu Tarz Benim'in final gecesinde yaşananlarla ilgili açıklama

        GAZETE HABERTÜRK

        SHOW TV’nin sezona damga vuran yapımlarından “Bu Tarz Benim”, cumartesi akşamı final yapmış, Ezgi Baylar ve Ayşenur Balcı ile yarışan ikizler Aycan-Nurcan Şencan birinci olmuştu. Ancak hafta boyunca canlı olarak ekrana geleceği duyurulan final bölümü jüri katılımı olmadan yayınlanınca bu durum izleyicilerin büyük tepkisini çekmişti. Türk televizyonculuk tarihinde eşi benzeri görülmemiş olayın altından ise bir hukuk skandalı çıktı. Hem programı haftalardır takip eden izleyicileri hem de yayıncı kanal SHOW TV’yi mağdur eden olaylar şöyle gelişti.

        SON DAKİKADA İPTAL EDİLDİ

        Finale günler kala, yeni sezon hazırlık bölümlerinin yayını da SHOW TV’de devam ederken yapımcılar Haluk Şirin ve Caner Erdem, hukuka aykırı bir şekilde sözleşmeyi feshetti. SHOW TV yönetimi, izleyicisini mağdur etmemek adına, maruz kaldığı hukuksuzluğa rağmen programın finalini canlı olarak yayınlama imkanını yapımcılara tanıdı. Finalin canlı olarak ekrana gelmesi konusunda uzlaşılınca, SHOW TV hafta boyunca hem ekrandan hem de sosyal medya dahil tüm iletişim kanallarından izleyicisine bu bilgiyi duyurdu. Ancak son anda, yapımcılar tarafından programın yönetmeni aranarak planlanan yayın akışı değiştirildi. Böylelikle ortaya hem SHOW TV’yi hem de izleyiciyi mağdur eden bir yayıncılık skandalı çıktı. Haftalarca programı heyecanla, sadakatle takip eden izleyiciler, final yayınının canlı bölümünü jüri olmadan izleyebildi. Jüri üyeleri Nur Yerlitaş, İvana Sert, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez de kendilerini severek takip eden izleyicilerine karşı sorumluluklarını göz ardı edip canlı yayınlanan bölüme katılmayarak yapımcının kabul edilemez tavrına destek verdi.

        ‘SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

        SHOW TV, konuyla ilgili dün bir basın açıklaması yaptı ve hukuksal olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağını duyurdu. Açıklamanın devamında, “Yapımcının hukuki, ahlaki ve etik olmayan bu davranışı nedeniyle izleyicinin yaşadığı mağduriyet ne yazık ki asla giderilemeyecektir. SHOW TV olarak inanıyoruz ki, televizyonculuk her şeyden önce izleyiciye karşı sorumlu olmaktır. Yaşanan bu mağduriyet, sadece SHOW TV’ye değil, sektöre vurulmuş bir darbedir. Ve unutulmamalıdır ki; bu yaşananlar, bu sorumsuzluktaki yapımcılarla iş yapan her kanalın ve izleyicisinin başına gelebilir” denildi.

        YALANLAR VE GERÇEKLER!

        *Yapımcılar, medya kulislerinde, kanalda muhatap bulamadıklarını iddia etti. Ancak bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu, gerek Haluk Şirin gerekse de Caner Erdem’in, SHOW TV yönetimi ile hiçbir şekilde iletişime geçmediği öğrenildi.

        *Kulislerde yapımcılar tarafından dillendirilen bir diğer iddia ise SHOW TV’nin ödeme yapmadığıydı. Gerçekte ise durum bambaşkaydı. SHOW TV vadesi gelen tüm maddi yükümlülüklerini yerine getirdiği gibi bir de “başarı zammı” yapmış ve yapımcıları ödüllendirmişti.

        Taahhüt edilen canlı yayına çıkmayıp kendisini ekran başında bekleyen sevenlerini mağdur eden jüri üyesi Nur Yerlitaş, onlarla alay eder gibi bir de Instagram’daki hesabından bu fotoğrafı paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ