Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Arizona’dan Kaplankaya’ya Canyon Ranch

        HT MAGAZİN / Bülent İPEK

        ABD’Lİ işadamı Mel Zuckerman’ın sağlık problemleriyle uğraştığı 1979 yılında ABD Arizona’da kurduğu sağlıklı yaşam kuruluşu Canyon Ranch, 250 milyon dolarlık bir yatırımla ABD dışındaki ilk merkezini temmuzda Milas-Kaplankaya’da açıyor.

        TEMMUZDA AÇILIYOR

        Projenin otel bölümü olan 141 odalı Canyon Ranch Wellness Resort, 1 Temmuz’da kapılarını açacak. İlk etabı biten 76 villa ise haziranda teslim edilecek. Ultra lüks villaların fiyatı 1 ila 6 milyon dolar arasında değişiyor. Yüzde 75’i satılan villaları satın alanlar arasında Canyon Ranch’in ABD’deki ünlü Türk müdavimlerinin de olduğu konuşuluyor. Alkol satışı olmayan tesiste Bodrum’daki gibi beach eğlencesi de olmayacak. Yani elini kolunu sallayan ya da yüks teknesini iskelesine yanaştırıp tesisleri kullanmak isteyenlere geçit verilmeyecek. Günübirlik girişin mümkün olmayacağı tesiste kalabilmek için misafirler en az 4 günlük rezervasyon yaptırmak zorundalar. Kaplankaya yarımadası, Bodrum’a yakın olmasına rağmen tesisin bilinen tatil ve eğlence imajından uzak olduğunu göstermek için Bodrum’un ismi tanıtımlarda özellikle kullanılmıyor.

        EN İYİSİ TÜRKİYE’DE

        Türkiye’de açılacak olan Canyon Ranch sağlıklı yaşam merkezi hakkında Türk basın mensupları için bir tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Canyon Ranch’in kurucusu Mel Zuckerman ve CEO Susan Docherty ile birlikte Capital Partners’ın kurucusu Burak Öymen ve İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

        CEO Susan Docherty, sağlıklı yaşam harcamalarının ABD ve dünyada giderek daha çok yer kapladığını belirterek Türkiye’deki merkezin dünyanın en iyisi olacağını iddia etti ve Kaplankaya yatırımının markanın dünyaya açılımını simgelediğini söyledi.

        Capital Partners Kurucu Ortağı Burak Öymen ve İcra Kurulu Başkanı Hasan Arat, “Canyon Ranch Kaplankaya Türk turizminin çeşitliliği konusunda oldukça önemli bir mesaj verecek. Bu yatırım, dünyada gelişmekte olan sağlıklı yaşam sektöründe Türkiye’nin iddialı olduğunu gösteriyor” diyerek projeye inançlarını dile getirdiler. Bu yatırım aynı zamanda Türk turizmine inancı da simgeliyor.

        50 YAŞINDA KURDU

        Bugün 88 yaşında olan Mel Zuckerman, bundan 38 sene önce, kendi sağlık sorunlarına bir çözüm üretmek ümidiyle gittiği bir sağlık merkezinden ilham alarak Arizona’nın Tucson kentinin dışında, Sonora Çölü’nde Canyon Ranch’in ilk merkezini kurdu.

        Zuckerman, yaşamını tamamen değiştiren bu işe nasıl giriştiğini şöyle anlatıyor: “50 yaşında çok çalışan, az hareket eden, iyi beslenmeyen, fazla kilolu bir adamdım. Hayatımdaki stres ve yaşam tarzım beni erken yaşlanmaya doğru hızla itiyordu. O dönemde California’da bulunan bir zayıflama merkezine gittim. 10 gün kalmayı planlayarak gittiğim merkezden, dört hafta sonra eşimi arayarak ‘Buraya gelmelisin, çünkü hayatımın kalan yıllarını nasıl yaşamak istediğimi sana göstermek istiyorum’ dedim.”

        Ünlü Türk müdavimler

        Arizona’daki tesisin müdavimleri arasında iş dünyasının ünlü isimleri var

        Arizona'daki merkezin yetkilileri, Türkiye’den gelen ünlü ziyaretçilerini de açıkladı. BülentOya Eczacıbaşı, Cem-Ümit Boyner, Nihat Özdemir ve Ünal Aysal gibi isimlerin Canyon Ranch’in müdavimleri arasında olduğu belirtildi. Canyon Ranch, Capital Partners’ın yatırımıyla Kaplankaya’da açacağı tesisle ilk kez Avrupa’ya açılıyor.

        Ümit-Cem Boyner

        Bülent-Oya Eczacıbaşı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ