Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Tanju Gürsu hayatını kaybetti! |Tanju Gürsu kimdir? Son hali

        Yeşilçam’In ünlü oyuncusu, yapımcısı ve yönetmeni Tanju Gürsu, solunum yetmezliği nedeniyle yaşama veda etti. 77 yaşındaki Gürsu, yoğun bakımda bulunduğu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        OYUNCULUĞA YARIŞMAYLA BAŞLADI

        1962’de Ses Dergisi’nin açtığı yarışmayı kazandıktan sonra ‘Fosforlu Oyuna Gelmez’ adlı sinema filmindeki ‘Kıtıbiyoz’ karakteriyle oyunculuğa başlayan Tanju Gürsu, ikinci filmi ‘Hodri Meydan’ ile başrole yükseldi. Dönemin en ünlü oyuncularıyla kamera karşısına geçen Gürsu, 54 yıllık kariyerinde 121 sinema filmi ve 9 televizyon dizisinde rol aldı. Aynı zamanda 27 sinema filminin yapımcılığını, 5 filmin yönetmenliğini yapan Tanju Gürsu, 7 filmin de senaryosuna imza attı. İki kez Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal kazanan usta sinemacı, 1998’de Trabzonspor’da başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

        CENAZE TEŞVİKİYE CAMİİ’NDE

        Tanju Gürsu’nun cenazesi yarın Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

        ÜZÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTILAR

        Usta oyuncunun vefat haberini alan sevenleri üzüntülerini sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi. Tanju Gürsu vefat haberinin hemen ardından sosyal medyada gündeme yerleşti. Birçok ünlü isim de hesaplarından usta sanatçıyla ilgili duygularını dile getirdi.

        Hülya Koçyiğit: Türk sinemasının en yakışıklı jönü ne yazık ki uzun zamandır Alzheimer hastasıydı. Vefatını öğrendim... Çok büyük bir kayıp. Allah ailesine sabır versin. Çok değerli bir arkadaşımdı. Nur içinde yatsın.

        Türkan Şoray: Çok sevdiğim Tanju Gürsu’yu kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Filmleriyle hep yaşayacak.

        Emine Ün: Türk sinemasının en değerli oyuncularından sevgili Tanju Gürsu Ağabey’i kaybetmenin acısı çok büyük. Hayatımda çok büyük önemi ve yeri olan ilk yönetmenim Temel Gürsu, eşi ve ailesi benim için her zaman çok özel olmuşlardır. Üzüntülerini derinden paylaşıyorum ve bu mübarek günde Allah’tan rahmet ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

        Nazan Şoray: Mekânın cennet olsun güzel adam.

        TANJU GÜRSU KİMDİR?

        Tanju Gürsu, Hayati ve Mediha Gürsu'nun 3'ü kız, 2'si erkek çocuklarından biri olarak 1938'de Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde doğdu. Trabzon Lisesini bitirmiştir. 1962 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmayı kazanıp, oyuncu olarak sinemaya başlayan sanatçı, birçok film ve dizide rol almış, Anıt Film adlı bir şirket kurarak yapımcılık işine de girmiş, ayrıca üç film senaryosu yazmış ve beş filmde yönetmenlik yapmıştır.

        İlk kez 1988 yılında Kurtar Beni filmiyle Altın Portakal kazanan Gürsu, 1997 yılında tartışmalı biçimde Köpekler Adası filmiyle En İyi Erkek Oyuncu dalında bir kez daha ödüle layık görüldü.[2] Gürsu, ayrıca 1998-99 yılları arasında yaklaşık bir yıl boyuncaTrabzonspor'da İdari ve Teknik Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Gürsu, Ayla Gürsu ile evli olup, Kerem ve Emre adında iki oğlu vardır.

        ÖDÜLLERİ

        25. Antalya Film Festivali, 1988, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kurtar Beni

        34. Antalya Film Festivali, 1997, En İyi Erkek Oyuncu Köpekler Adası

        40. Antalya Film Festivali, 2003, Yaşam Boyu Onur Ödülü

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ