Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar jack bauer, kiefer suhterland, 24, dizi, izle, oben budak, röportaj, sezon
        1

        ÖZEL RÖPORTAJ - Oben BUDAK / HT MAGAZİN
        Konuşmamıza başlamadan söylemeliyim ki, Türkiye gerçek bir Jack Bauer hayranı, bunu değerlendirmeniz lazım.
        Açıkçası bunu duyduğuma çok mutlu oldum. Aslında yeni sezon öncesinde İstanbul’a gelmeyi çok istedim ama set programını ayarlayamadık bir türlü. Kızım İstanbul’u çok merak ediyor, tarihi yapınız oldukça cezbedici gelmiş ona. Bu yüzden iş için olmasa da en kısa zamanda İstanbul’a gelmem için bir baskı var zaten ailede.

        2

        Peki dizi sizin 24 saatinizi gösteriyor ama aslında 5 aylık bir zaman diliminde çekiliyor, sürekli aynı görünmeyi nasıl başarıyorsunuz?
        İşin sırrı rahat bir ayakkabı seçmekte, çünkü dizi boyunca aynı ayakkabıyı kullanıyorum! Şaka bir yana, her hafta saçlarımın ucundan aldırmak zorunda kalıyorum, çünkü uzamıyor imajı vermem gerekiyor.

        3

        Dizinin 24 saatlik dilimde olması tekdüzelik yaratıyor mu?
        Açıkçası bazen yaratıyor. İkinci sezonda Jack’in uçakla ABD’nin merkezine gitmesi gerekiyordu. Biraz sıkıcı olacağı düşünüldü. Allah’tan senaristler de benim gibi düşünüyor olmalılar ki yolculuğun yarısında uçağı patlattılar.

        4

        Benim ve arkadaşlarımın çok merak ettiği bir şey var; Karakter 24 saat içine nasıl bu kadar çok hikâye sığdırabiliyor?
        Karakterimin çok karmaşık olan kişiliğine alışmam ve karakter analizini yapmam açıkçası uzun sürdü. Fakat birbirimizi bulduktan sonra oyuncu olarak çok heyecanlı bir döneme girdim ve keyifle devam ediyorum.

        5

        Bölümün en can alıcı sahnelerinden biri Jack’in kendini yalnız hissettiğini söylediği anlardı galiba. O sahneyi çok iyi oynamışsınız, içselleştirdiğiniz bir konu mu?
        Hayır, benim arkadaşlık ilişkilerim çok iyidir. Çekim zamanları hepsini özlemek dışında başka bir sorunum yok. Hatta İstanbul’a gelmek için görüştüğüm arkadaşlarım da var.

        6

        Bu sezonun aksiyonu daha mı bol?
        Evet dizide biraz Bond’laşma var. Sanırım Londra’da çekilmeye başlayınca durum değişti.

        7

        CIA ajanlarından nasıl tepkiler aldınız, hiç karşılaştığınız biri oldu mu?
        Pasadena’da bir CIA ajanı şapka ve gözlük taktığım halde beni tanıdı. Bana diziyi çok beğendiğini söyledi ve “Kimseye söyleme ama ben CIA ajanıyım ve Afganistan’daki görevimden yeni döndüm” dedi.

        8

        24 HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
        - Kiefer Sutherland’in canlandırdığı Jack Bauer karakteri Terörle Mücadele Birimi’nin başındaydı ama daha sonra birimden ayrıldı. Terörist saldırıları önlemek ve ülkesini olası felaketlerden korumak tek amacı.

        9

        - Sezon boyunca 24 saat içerisinde olup bitenler anlatılıyor. Bu sezon toplam 12 bölümden oluşuyor, o yüzden bölümler arasında bazen 2 saat ileri-geri atlanıyor, ancak tüm sezon 24 saatte tamamlanacak.

        10

        - 24 bundan önce 8 sezon yayınlanmıştı, 4 yıl aradan sonra 12 bölümlük ‘24: Live Another Day’ adıyla yeniden başladı. Bu sezon diğer sezonların devamı niteliğinde değil, ilk kez izleyecek olanlar da diziyi yakalama şansına sahip olacak.

        11

        - 24: Live Another Day’ Londra’da geçiyor. Orijinal dizinin yazarları tarafından yazılıyor. Yaklaşık 50 ülkede FIC kanallarında gösterilecek. Türkiye’de ise her salı ABD yayını ile aynı anda yani sabah 07.30’da yeni bölümü yayınlanacak, tekrarı ise aynı akşam 21.30’da gösterilecek.

        12

        - Jack Bauer karakteri tamamen Amerika kültürüne yer etmiş, toplumun diline dolanan bir karakter.

        13

        - İlk sezondan itibaren dizi ve oyuncular 73 Emmy adaylığı, 21 Emmy ödülü, 12 Altın Küre adaylığı, 2 Altın Küre ödülü (en iyi erkek oyuncu ve drama dalında en iyi dizi) sahip oldu.

        14

        - Diğer ünlü oyuncular: Tate Donovan, Mary Lynn Rajskub. Konuk oyuncular arasında ise Altın Küre ödüllü Judy Davis ve Altın Küre adaylığı bulunan Stephen Fry yer alıyor.

        15

        - ABD’de 5 Mayıs akşamı prömiyer yapan dizi, ilk bölümüyle sekizinci sezon finalinin rekorunu da kırarak toplamda 9 milyon seyirciye ulaştı.