Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Bülent Ersoy'un 'uçak kemeri' davası başladı

        Sanatçı Bülent Ersoy'un, Antalya-İstanbul seferini yapan uçakta emniyet kemeri takmama nedeniyle yaşanan tartışmayla uçağın 40 dakika rötar yapmasına neden olduğu gerekçesiyle hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

        Antalya 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı belirtilen Ersoy'u avukatı Mustafa Işık temsil etti. Müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamadığını belirten Işık, Ersoy'un savunmasının adresinde alınmasını talep etti.

        Davacı avukatı Osman Aydın ise şahsi hakları tutulmak kaydı ile sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

        Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ersoy'un avukatı Mustafa Işık, müvekkilinin daha önce geçirdiği sağlık operasyonları nedeniyle emniyet kemeri takmadığı için uçağın hareket etmesinde bir sıkıntı yaşandığını anlattı.

        Uçakta kemer takmama sebebiyle 40 dakikalık bir rötar yaşandığını belirten Işık, "Mahkemeye yapılan şikayetler sonunda kişi hakkında kamu huzur ve sükununu bozma ile ilgili kamu dava açmış durumdadır. Bugün duruşmaya girdik. Bülent Hanım, rahatsızlığı nedeniyle Antalya'ya gelemedi. İstanbul'da talimat ile ifade verecekler. Yargılama sonunda adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" diye konuştu.

        İDDİANAME

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 Ocak 2015'te Antalya-İstanbul seferini yapan TK 2933 sefer sayılı uçakta, uçuş hazırlığı esnasında yapılan anonsa ve şahsen uçuş görevlileri tarafından kendisine iletilen ikazlara rağmen şüpheli Ersoy'un emniyet kemerini bağlamadığı anlatılıyor.

        Uçağın bunun üzerine pist başına geri döndüğü, kapıların açıldığı kaydedilen iddianamede, yer görevlilerinin gelerek şüpheliyi ikna etmeleri üzerine uçağın gecikmeli kalktığı ifade ediliyor.

        Bülent Ersoy'un, olay tarihinde 21.55'te kalkması gereken uçağın 22.35'te hareket etmesine sebebiyet verdiği ve müştekilerin huzur ve sükununu bozmasına neden olduğu anlatılan iddianamede, şüpheli hakkında, TCK'nın "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu düzenleyen TCK'nın 123/1 maddesi uyarınca 3 aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ