Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Meghan Markle'ın babası Thomas'tan şaşırtan açıklamalar
        1

        2018 yılının mayıs ayında rüya gibi bir düğün ile dünyaevine giren İngiltere Prensi Harry ile Meghan Markle, evlenir evlenmez Kraliyet Ailesi'nden daha bağımsız hareket etmeye başlamıştı. Önce saraydan ayrılarak kır evine yerleşen çift, ardından da Noel'i Kraliçe'den bağımsız geçirmişti.

        2

        Yaşananlardan sonra Sussex Dükü ve Düşes'i Kraliyet ailesinin 'üst düzey' üyeliğini bırakacaklarını bildirmişti. Çift, yazılı açıklamalarında, "Kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğinden çekilmeyi ve mali açıdan bağımsız olmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunu yaparken Kraliçe'ye tam desteğimizi vermeye devam edeceğiz" demişti.

        3

        Çiftin Kraliyet Ailesi'ndeki'üst düzey' üyeliğini bırakma kararı medyada yankı bulmaya devam ediyor. Son olarak Meghan Markle'ın babası Thomas Markle, ayrılığın ardından açıklamalarda bulundu.

        4

        Meghan Markle ile aralarının iyi olmadığı bilinen Thomas Markle, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada kızıyla yüzleşmeye hazır olduğunu söyledi. Baba Markle, Prens Harry ve Meghan Markle'ın aldığı kararın ise Kraliçe'yi üzdüğünü dile getirdi.

        5

        Good Morning Britain programına açıklamalarda bulunan Thomas Markle, kızı ile damadı için yaptığı açıklamada "Bence Kraliçe'ye zarar verdiler. Onlar için biraz utanıyorum ve Kraliçe için gerçekten üzüldüm" dedi

        6

        Thomas Markle, "Kraliyet'ten kopmaları daha fazla probleme yol açacak. Görevlerini bırakma kararları çok kafa karıştırıcı. Kimsenin bunun nasıl olduğunu veya neden olduğunu anlayabildiğini sanmıyorum. Hiçbir anlamı yok" şeklinde konuştu.

        7

        Meksika'da yaşayan Thomas Markle, bu zamana kadar kızı hakkında pek çok açıklama yapmış ve eleştiride bulunmuştu. Meghan Markle ise babası karşısında sessizliğini korumuştu.

        8

        Torunu Archie ve damadı Harry ile bu zamana kadar tanışmayan Thomas Markle kızıyla mahkemede yüzleşmek istediğini de ekledi. Zira Sussex Düşesi Meghan Markle, babasına yazdığı mektubu yayımlayan Mail on Sunday gazetesine dava açmıştı.

        9

        İngiliz Daily Mail gazetesinin pazar edisyonu Mail on Sunday gazetesi, 10 Şubat tarihli nüshasında, Düşes Meghan Markle'ın, babası Thomas Markle'a el yazısıyla kaleme aldığı mektubu yayımlamıştı.

        10

        Haberde Thomas Markle'a cümle cümle yorumlatılan ve cevaplatılan mektupta, Meghan Markle, babasından magazin dergilerine ve gazetelerine malzeme vermemesini istiyordu. Sussex Düşesi, babasının gazete ve dergilere verdiği beyanatlarında kendisine verdiği acıdan şikayet ediyordu.

        11

        Thomas Markle görülecek dava için "Eğer mahkeme salonuna gelirlerse çok iyi olur. En azından onları görmüş olurum. Ancak onlarla tartışmaya girmek istemiyorum" dedi.

        12

        Kızını özlediğini ifade eden baba Markle, "Torunum ve Prens Harry ile tanışsaydım kesinlikle onları çok severdim" şeklinde konuştu.