Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmed Bir Cihan Fatihi final yaptı! Mehmed Bir Cihan Fatihi neden final yaptı?

        Mehmed Bir Cihan Fatihi izleyicisine final şoku! Oyuncu kadrosunda Kenan İmirzalioğlu, Çetin Tekindor, Gürkan Uygun, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse, Ertan Saban ve Atsız Karaduman gibiisimlerin yer aldığı ve çok iddialı bir şekilde ekranlara gelen Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, bu akşam 6. bölümüyle son kez ekrana geldi ve final yaptı. Dizinin final kararı alması üzerine izleyiciler de neden final yaptığını merak ediyor. PekiMehmed Bir Cihan Fatihi neden final yaptı? İşte dizinin final bölümü fragmanı ve özeti...

        MEHMED BİR CİHAN FATİHİ NEDEN FİNAL YAPTI?

        Osmanlı İmparatorluğu'nun yedinci padişahı olan İkinci Mehmed'in (Fatih Sultah Mehmet) yaşamını, devlet yönetimini ve İstanbul'u fethini anlatan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, bu akşam 6. bölümüyle izleyiciylebuluştu ve final yaptı. Dizinin neden final yaptığı konusunda da izleyiciler merak ediyor.

        REKLAM

        Reytinglerde istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, rekabetin gerisinde kalınca final yapma kararı aldı. Dizinin 6. final bölümü bu akşamekrana geldi ve dizi ekranlara veda etti.

        MEHMED BİR CİHAN FATİHİ FİNAL BÖLÜMÜNDE NELER YAŞANDI?

        Demetrios’un rehin alınması sonrası Konstantinos, bildik Bizans oyunlarıyla Sultan Mehmed’i alt edebileceğini düşünerek yeni bir oyun kurar ve Karamanoğlu’nun Osmanlı topraklarını işgal etmesini sağlar. Yeniden oyuncağı haline gelen Orhan ile de Sultan Mehmed’i iyice köşeye sıkıştıracağını düşünür. Oysa Konstantinos, Sultan Mehmed’in her şeyden haberdar olduğunu bilmez.

        Bilmez ki onlar küçük oyunların peşindeyken kılıçlar bilenmekte, toplar dökülmekte, kadırgalar bir bir suya inmektedir. Bilmez ki saflar sıklaştırılmakta, imanlar tazelenmekte, Edirne’den göğe yükselen ezan sesleri çoktan Ayasofya’nın kubbelerinde yankılanmaktadır. Ve bilmez ki Konstantiniyye elbet feth olunacaktır ve onu fethedecek o güzel kumandan, babasına verdiği sözü tutacak, Osmanlı’yı bir cihan devleti haline getirecektir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ