Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Merkel'den Türkçe altyazılı koronavirüs videosu - Haberler

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüsün dünyada ve ülkesinde yayılması üzerine Türkçe altyazılı bir video yayınladı.

        Koronavirüsle nasıl mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Merkel, vatandaşlara önerilerde bulundu.

        Herkesi gereksiz sosyal ilişkilerden uzak durmaya davet eden Merkel, "Virüs Almanya'da hepimiz için zorlu bir görevdir" ifadelerini kullandı.

        Almanya Hükümet SözcüsüSteffen Seibert, videonun Türkçe altyazılı versiyonunu paylaştı.

        5 ÜLKE SINIRINDA KONTROL BAŞLAYACAĞI AÇIKLANMIŞTI

        Almanyaİçişleri Bakanı Horst Seehofer, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, virüsün hemAlmanya’da hem de komşu ülkelerde hızlı ve agresif şekilde yayıldığını belirtmişti.

        REKLAM

        Bu olayı ciddiye aldıklarını ve buna karşı önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Seehofer, "Avusturya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg ve Danimarka sınırlarında geçici olarak yeniden kontroller yapılmasına karar verdik" ifadelerini kullanmıştı.

        Geçerli bir seyahat nedeni bulunmayanların ülkeye girişine ve ülkeden çıkışına izin verilmeyeceğine dikkati çeken Seehofer, mal ticareti ve çalışmak için sınırları geçmesi gerekenlerin bu uygulamanın dışında tutulacağını belirtmişti.

        Alman vatandaşlarının ise ülkelerine girme hakkı bulunduğunu aktaran Seehofer, kararı Başbakan Angela Merkel ve ilgili eyalet başbakanlarıyla aldıklarını, sınırlarda kontrol yapılacağına ilişkin Avrupa Birliği'nin (AB) ve ilgili ülkelerin bilgilendirildiğini bildirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ