Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mike Pence kimdir, kaç yaşındadır? Mike Pence'in hayatı ve kariyeri

        Mike Pence kimdir, kaç yaşındadır? soruları Beyaz Saray'da yaşanan hareketliliğin ardından merakla araştırılıyor.ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 'Washington'da kalmasını gerektiren bir durumun ortaya çıkmasıyla' birlikte seyahat planını iptal ederek Beyaz Saray'a döndü. Pence'ten kısa bir süre önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de tüm programını iptal ederek, Savunma Bakanı Şoygu ile bir görüşme planlamıştı. İşteMike Pence'in hayatı ve kariyeri...

        MİKE PENCE KİMDİR?

        Michael Richard "Mike" Pence (d. 7 Haziran 1959; Columbus, Indiana), Amerikalı siyasetçi, Amerika Birleşik Devletleri'nin 48. ve günümüzdeki başkan yardımcısıdır. 2013-2017 yılları arasında Indiana eyaletinin 50. valisi olarak görevini sürdürmüştür. Cumhuriyetçi Parti üyesi olan Pence, valilik görevinden önce Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nde Indiana eyaletini temsil etti.

        15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, başkan yardımcısı adayı olarak Pence'i seçtiğini açıkladı.

        9 Kasım 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Donald Trump başkan seçildiği için 20 Ocak 2017'de Trump başkan, kendisi başkan yardımcısı olmuştur.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ