Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın TikTok'ta milyonları etkisine aldı... Yüz kızartan trend!
        1

        Sosyal medyanın da etkisiyle her geçen gün yeni bir trend ortaya çıkıyor. Video paylaşım sitesi TikTok'un son trendi ise kalıcı çil dövmesi oldu.

        2

        Ciltteki pigmentlerin (melanin) UV ışınlarına maruz kalarak artmasıyla ortaya çıkan çiller artık yapay bir şekilde yaptırılabiliyor.

        3

        Daisy Foxglove da, müşterilerinin yüzlerini kalıcı çillerle kaplayıp süreci TikTok hesabından paylaşıyor. Dövme sanatçısı, çalışmalarının öncesi ve sonrasıyla ilgili videolar yayınlıyor.

        4

        Foxglove kısa bir süre önce de kızıl saçlı bir kadının yüzüne yoğun bir şekilde çil dövmesi yaptığı anları kayıt altına aldı.

        5

        Paylaşıma göre işlemden sonra dövme mürekkebi çok taze olduğu için noktalar koyu ve siyahtı. Ayrıca müşterisinin yanakları kırmızı görünüyordu.

        6

        Ancak sanatçı, sahte çillerin renginin zamanla solacağını ve tahriş olmuş ciltteki kızarıklığın iyileşeceğini belirtiyor.

        7

        Foxglove'un paylaşımı binlerce beğeni alırken video, doğal çilleri olan ve yeni akım ortaya çıkana kadar bu durumdan hoşlanmayan insanları da mutlu etti.

        8

        Birçok kişi müşterisinin mürekkepli çillerinin harika göründüğünü söyleyerek Daisy'yi alkışlarken alkışlarken, bazıları bu süreci doğru bulmadıklarını belirtti.

        9

        Eleştirenlerden bazıları yapay çillerin pek de doğal ve gerçekçi görünmediğini söyledi.

        10

        Bir başka internet kullanıcısı ise sonucu güzel bulsa da yapay çillerin 10 yıl sonra nasıl görüneceğini merak ettiğini ifade etti.

        11

        Bu trend okul çağlarında bu cilt özelliklerinden dolayı zorbalığa uğrayan doğal çilli insanları da rahatsız etti.

        12

        Peki siz kalıcı çil dövmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?