Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Orban'dan Soros'a suçlama: Halkları zayıflatmak istiyor!

        Başbakan Orban, Budapeşte'de düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, Avrupa'da, Macar hükümetinin de aralarında bulunduğu, ulusal çıkarları ön planda tutan hükümetlerin bertaraf edilmeye çalışıldığını belirtti.

        AA'nın haberine göre, Macaristan'ın kendi sınırlarını koruyacağını kaydeden Orban, ulusal çıkarları ön planda tutan hükümetleri bertaraf etmek isteyen "SorosPlanı"nı engelleyeceklerini söyledi.

        Avrupa'da karar verici tüm forumlardaSoros'un desteklediği kurum ve kuruluşların çok etkili olduğunu savunan Orban, ''Soros'un askerleri, ne yapmamız, ne söylememiz, ne düşünmemiz ve hatta kendimizi nasıl tanımlamamız gerektiğine kendileri karar vermek istiyorlar. Göç, 'SorosPlanı' için sadece bir araçtır. Bununla halkları zayıflatıp, Hristiyan kültürüne son darbeyi vurmak istiyor.'' diye konuştu.

        REKLAM

        Orban ayrıca, "SorosPlanı"nın, Avrupa'nın güvenliğini ciddi bir şekilde tehdit ettiğini belirterek, bu yüzden Avrupa'da terör eylemlerinin ve suç oranlarının arttığını iddia etti.

        MACAR HÜKÜMETİ VE SOROS KRİZİ

        Sığınmacı karşıtı tutumuyla bilinen Macaristan hükümeti, Macar asıllı iş adamı GeorgeSoros'u, finanse ettiği sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yıllık 1 milyon sığınmacıyı Avrupa'ya taşımakla suçluyor.

        Başbakan Orban,Sorosiçin şu ifadeleri kullanmıştı:

        "Soros, gizli bir şekilde kendi kurumları üzerinden yasa dışı göçe maddi destek veriyor.Soros'un göçmen siyasetine göre, AB'ye her yıl 1 milyon sığınmacı taşınmalı. AB Komisyonu, GeorgeSorosve sivil toplum kuruluşları, Macaristan'ın göçmen düzenlemesine saldırıyor, Macaristan'ın sınırdaki tel örgüyü yıkmasını, hukuki düzenlemeler yapmasını ve yasa dışı göçmenlerin ülkeye girişine izin vermesini istiyorlar."

        Macar hükümeti ülke genelindeSoroskarşıtı kampanya da başlatmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ