Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Oyna Kazan ipucu 27 Nisan: 1958 yılında ilan edilen ilk milli parkımız nerededir? 21.30 Oyna Kazan kopyası

        Oyna Kazan kopyası bugünilk milli parkımızdan geldi. Oyna Kazan yarışması, her gün saat 13:00 ve 21:30’da online olarak, yarışmacıların indirdiği uygulama üzerinden oynanıyor. İşte,27 Nisan saat 21.30 yarışması için Oyna Kazan ipucu sorusu ve cevabı...

        OYNA KAZAN İPUCU SORUSU 27 NİSAN

        1958 yılında ilan edilen ilk milli parkımız nerededir?

        Oyna Kazan yarışması saat 21.30'da

        OYNA KAZAN 27 NİSAN KOPYASI CEVABI: YOZGAT (YOZGAT ÇAMLIĞI MİLLİ PARKI)

        Yozgat Çamlığı Millî Parkı,İç Anadolu Bölgesi'nde insan etkisi ile meydana gelen step içerisinde yer alan sayılı kalıntı ormanlardan biridir. Türkiye'nin ilk millî parkı olma özelliğine sahip olan parkın ortalama yüksekliği 1350 metredir. Sahadaki arazininmorfolojiközelliklerini tepeler, sırtlar ve vadilerde parçalanmış dalgalı düzlükler meydana getirmektedir.

        265 hektar çamlık,1958yılındaYüksek İcra Vekilleri Heyeti'nin kararıyla millî park haline getirilmiştir.Bakanlar Kurulukararıyla kullanma ve irtifa hakkıOrman Genel Müdürlüğü'ne verilmiştir.

        Şehrin 2 kilometre güneyinde yer alan Çamlık Millî Parkı, güzel bir dinlenme ve eğlenme yeridir. İçerisinde bulunan çam çeşidinin bir benzerinin sadeceKafkaslar'da olduğu bilim adamlarınca tespit edilmiştir. Yozgat'a 2 kilometrelik bir asfalt yolla bağlanır. İçerisinde 3 yıldızlı bir otel mevcuttur. Ayrıcaİl Özel İdaresi'nce yaptırılan gazino ve restoran, kamp yerleri, çocuk oyun parkı, soğuk su çeşmeleri, temiz havası ve bitki örtüsüyle görülmeye değer bir yerdir.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ