Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atatürk Havalimanı jet düştü! Düşen jetin enkazı görüntülendi
        1

        İniş takımı arızalandığı için Ercan’a kalkışından sonra Atatürk Havalimanına geri dönen ve pistten çıkarak yanan Cessna Citation VII tipi iş jetin durumu, hava aydınlanınca ortaya çıktı. Tamamen yanarak kullanılmaz hale gelen özel jetin mürettebatı ve yolcusu olası bir faciadan kıl payı kurtuldu. Pistten çıktıktan sonra sürüklenen özel jet, ILS Kulübesine çarparak hızını azaltması uçağın E-5 karayoluna çıkarak araçlara çarpmasını önledi.

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        2

        İKİYE BÖLÜNDÜ

        Pistten çıktıktan sonra özel jet, önce E-5 karayoluna doğru hızlı bir şekilde sürüklenirken, pisttin sonunda önce ILS kulübesine sonrada su kanallarına çarparak hızını kesti. İniş takımları su kanalında kalan özel jet, ortadan ikiye bölündü. Sürüklendiği sırada alev alması nedeniyle tamamen yanan jetin içinde bulunan kabin ekibi ve yolcu ise kazadan hafif yara alarak kurtuldu.

        3

        KAZA KIRIM EKİPLERİ İNCELEME YAPACAK

        Kazanın ardından Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Kaza Kırım Ekipleri inceleme başlatırken, pistten çıkan uçağın kaldırılma işlemleri kaza kırım ekiplerinin yapacağı incelemenin ardından başlayacak. Kaza kırım ekiplerinin bugün Atatürk Havalimanı apronunda bulunan uçağın enkazında inceleme yapacağı öğrenildi.

        4

        TEDAVİLER DEVAM EDİYOR

        Pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan ve Hostes Duygu Doğaçay, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Yolcu Mehmet Şahin ise özel bir hastane de tedavisi devam ediyor.Uçuş ekibinin yakınları hastaneye gelerek durumları hakkında bilgi aldı.

        5

        ŞARKICI GÖKHAN GÜNEY DE VARDI

        Ziyarete gelenler arasında şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney ve hostes olan eşi Özlem Güney de vardı. Hostes Özlem Güney'in kaza yapan uçakta bugün uçuşu olduğunu fakat evde işleri olduğu için ertelediği öğrenildi.

        6

        UÇAKTA 3 YERİNDEN KIRILMIŞ

        Şarkıcı ve oyuncu Gökhan Güney'in hostes olan eşi Özlem Güney olay sonrası gazetecilere açıklama yaparak, "Aslında şöyle, benim bir tadilat işim vardı. O sebepten dolayı da kaptanımıza gelemeyeceğimi söyledim. Diğer hostes arkadaşımızı aldılar. Bazen buna kader deriz, çok şükür ki kimseye bir şey olmadı ve buna çok mutluyum" dedi.

        7

        “İYİYİZ AMA UÇAĞI KURTARAMADIM”

        Kaza da yaralanan Pilot Muzaffer Kütük'ün yakını Engin Güzel, "Eniştem oluyor kendisi, biz öldü sandık. Herkes annesi falan acil de şu anda. Durumu çok iyi konuştuk kendisiyle. Eşi ve çocukları yolda geliyorlar. Kızı da Ankara'dan geliyor yolda. Eniştem diyor ki, 'iyiyiz ama uçağı kurtaramadım' dedi. Bende bırak uçağı canınız kurtuldu dedim" dedi.

        8

        Kaza sonrası Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan uçağın mürettabatının tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

        9

        SON 8 AYDA 20 UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRMİŞ

        Kaza yapan uçağı işleten şirket Avione Jet. Uçağın 1998 yılında imal edilen ve 2013 yılında içi ve dışı yenilenen 8 kişilik bir Cessna Citation VII modeli olduğu öğrenildi. Uçak son 8 ayda 20 uçuş gerçekleştirmiş.

        25
        26

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ