Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Papağan "Sultan" ile sahibinin dostluğu
        1

        Denizli'de yaşayan Ahmet Kıvılcım'ın 6 yaşındaki "Sultan" isimli papağanıyla kurduğu dostluk görenleri hayran bırakıyor.

        2

        AA'nın haberine göre Pamukkale'deki antik termal havuzda cankurtaran olarak çalışan Kıvılcım, bir yakınını ziyaret için gittiği Antalya'dan satın aldığı papağanına "Sultan" ismini vererek, evinin çatısında özel bir oda hazırladı.

        3

        Evinde iki papağan ile bir muhabbet kuşu ve bir köpeği de bulunan Kıvılcım'ın Sultan ile arkadaşlığı ise çok farklı oldu.

        4

        Omzundan inmeyen papağanıyla araçta gezinti yapan, çarşıda vakit geçiren Kıvılcım, bir süre sonra işe de Sultan ile gitmeye başladı.

        5

        Mahalledeki komşu ve arkadaşlarının yalnız görmediği ikili, hafta sonları ise Denizlispor maçlarını tribünden izliyor. Pamukkale ören yerini gezen turistlerin birlikte fotoğraf çektirdiği Sultan, çok sayıda Denizlili tarafından da tanınıyor.

        6

        "YALNIZ VE HUZURSUZ HİSSEDİYORUM"

        Sultan'ı çok sevdiğini ve ondan ayrı kendisini çok yalnız ve huzursuz hissettiğini anlatan Kıvılcım, papağanın da kendisini çok sevdiğini ancak kıskançlığının sorunlara neden olduğunu söyledi.

        7

        Kıvılcım, "Eşim Sultan'a bir şey demiyor ama Sultan eşime biraz kızgın. Bizi eşimle yan yana gördüğünde gagalamak ve ısırmak için hamle yapıyor." dedi

        8

        Sultan'ı meyve ve kuruyemişle beslediğini anlatan Kıvılcım, birbirlerine çok alıştıklarını, üzgün ya da mutsuz olduğunda Sultan'ın bunu anladığını, kendisinin de onun ruh halini çözebilir duruma geldiğini ifade etti.

        9

        İş yerinde turistlerin ilgisinin de Sultan'ı mutlu ettiğini kaydeden Kıvılcım, "Turistler de Sultan'a karşı çok sevecen yaklaşıyor. Sultan, antik havuzun simgesi oldu. O benim için evlat gibi, o kadar çok seviyorum. Sultan'ın canı yandığında benim de canım yanıyor.

        10

        O benim bir parçam. Asla satmam. Bunu düşünemem bile. Sultan'ı yanımda severek taşıyorum. Görüldüğü üzere o da bu durumdan çok memnun. Bana olan sevgisini beni öperek ve dans ederek gösteriyor." diye konuştu.

        11

        Birlikte tribünde maç seyrederken Sultan'ın çok heyecanlı olduğunu, yerinde duramadığını dile getiren Kıvılcım, kuşunun gol olduğunda da sevincini hareketleriyle ifade ettiğini söyledi.

        12

        Ahmet Kıvılcım, papağanını düzenli olarak veterinere götürdüğünü, nazar değmemesi için dua ettiğini de sözlerine ekledi.