Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "SAYGISIZLIK" Prens Harry ve Meghan Markle Kraliyet Ailesi'ne saygısızlık mı yaptı?
        1

        Yakın zamanda ikinci çocuk müjdesini veren Prens Harry ile Meghan Markle, İngiliz medyasında gündemde kalmaya devam ediyor.

        2

        Attığı her adımı haber olan çiftin bu sefer de Kraliyet Ailesi'yle bağları tamamen koparması konuşuluyor.

        3

        Geçtiğimiz yıl kraliyetteki görevlerinden feragât ederek ABD'ye taşınan Prens Harry ile Meghan Markle, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin çalışan üyeleri olarak geri dönmeyeceklerini mektupla bildirdi.

        4

        Kendilerine 1 yıl zaman verilen çift, süre dolmadan tüm kapıları kapatmış oldu.

        5

        Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Prens Harry ve eşinin, görevlerine dönmeme kararı şu sözlerle teyit edildi:

        6

        "Sussex Dükü ile Düşesi, Kraliçe'ye yaptıkları açıklamada Kraliyet Ailesi'nin çalışan üyeleri olarak dönmeyeceklerini doğruladı. Kraliçe, Dük ile yapılan görüşmelerin ardından, Kraliyet Ailesi'nin işinden uzaklaşarak, kamu hizmeti hayatının getirdiği sorumluluk ve görevlere devam etmenin mümkün olmadığını teyit etti."

        7

        Açıklamada çiftin statüsü konusundaki son karar, doğrudan Kraliçe'ye atıfla verildi ve "Kararları herkesi üzmekle birlikte, Dük ve Düşes, ailenin çok sevilen mensupları olmaya devam edecekler" denildi.

        8

        Harry ve Meghan Markle'ın sözcüsü de bir açıklama yaparak "Geçtiğimiz bir yıl içinde yaptıkları çalışmalardan görüldüğü gibi Sussex Dük ve Düşesi, Birleşik Krallık ve dünyanın dört bir yanında görev ve hizmete hazırdır; resmi rollerinden bağımsız olarak daha önce temsil etmiş oldukları kurumlara desteklerini sürdürmeye hazır olduklarını bildirmişlerdir" dedi.

        9

        Harry ve Meghan çiftine yakın bir kaynak, Kraliyet Ailesi'nden ayrılmanın tamamen Harry ve Meghan'ın kararı olduğunu vurguladı ve "Amerika'da yaşamayı seçtiler, Amerika'ya sürgün edilmediler" dedi.

        13

        OPRAH'A KONUŞACAKLAR

        Harry ve Meghan'ın ABD'li ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'in programına katılması da İngiliz medyası tarafından eleştiri almıştı.

        14

        Çiftin, evliliklerinden kraliyetten ayrılış süreçlerine, ABD'ye taşınma kararlarından gelecek planlarına kadar pek çok konuyu programda konuşacağı ifade edilmişti.

        15

        Meghan Markle'ın odak noktası olacağı geniş kapsamlı söyleşinin, ABD kanalı CBS'te 7 Mart'ta 'Oprah ile Meghan ve Harry' ismiyle yayınlanması ve 90 dakika sürmesi bekleniyor.