Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin'in kazandığı seçimin kesin sonuçları açıklandı

        Rusya Merkez Seçim Komisyonu, 18 Mart'ta gerçekleştirilen ve 8 adayın yarıştığı, Putin'in açık ara farkla kazandığı başkanlık seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı.

        Açıklamaya göre,56,430,712 seçmenin oy kullandığı seçimde mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin yüzde 76.69 oyla yeniden başkanlığa seçildi.Komünist Parti adayıPavel Grudinin, yüzde 11.77 oyla ikinci oldu.Liberal Demokrat Parti adayı Vladimir Zhirinovsky ise yüzde 5.65 oyla üçüncü oldu.Sivil İnisiyatif Partisi adayı televizyon sunucusu Kseniya Sobçak'ın oy oranı ise yüzde 1,68'de kaldı ve dördüncü oldu.

        73 milyon 629 bin kişinin oy kullandığı seçimde katılım oranı yüzde 67,54 oldu. Komisyon, seçimin "geçerli" olduğunu da duyurdu.

        "SORUNLARIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUM"

        Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı televizyon konuşmasında vatandaşlara teşekkür etti.

        Seçimde kendisine verilen yüzde 76'dan fazla desteğin ülke tarihindeki "en yüksek seviye" olduğunu vurgulayan Putin, "Sorunlarımızı çok iyi biliyorum. Siz, Rusya vatandaşları, gelirlerdeki düşüş, sağlık hizmetlerinde yaşanan eksiklikler, barınma ve toplumsal hizmetler ile diğer alanlardaki sorunları adil bir şekilde dile getiriyorsunuz. Her şeyden önce daha iyi bir değişim umudunuzu, güveninizi görüyorum." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ