Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos 'Ronaldo beni evine çağırdı' demişti... Gerçek çok başka çıktı! - Magazin haberleri
        1

        Sosyal medyada bazı kullanıcılar ve ünlü isimler, bir sahtecilik uygulaması kullanarak, dünyaca ünlü isimlerin kendilerine Instagram'da direkt mesaj attığını ileri sürüyor. Bu paylaşımların nasıl kurgulanıp uygulandığı ortaya çıktı. Sözcü'den Ömercan Altay'ın haberine göre, günümüzde sosyal medya fenomeni olarak tanınan bazı kişiler ve birçok ünlü isim, dünyaca tanınmış starlardan kendilerine gelen mesajları sosyal medya hesaplarında paylaşarak takipçi sayısını artırmayı amaçlıyor.

        2

        Model Cansu Taşkın, Cristiano Ronaldo’nun kendisiyle iletişim kurduğunu iddia ederek bir dönem gündeme gelmişti. Ancak bu durum sanıldığı gibi olmayabilir.

        3

        Popüler figürlerle iletişim halinde olduğunu söyleyen bu hesap sahiplerinin Google Play Store ve App Store üzerinden indirilen bir program sayesinde kendilerine, dünyaca ünlü isimlerin adını kullanarak mesaj yazdıkları ve bunu bazı programlar sayesinde gerçekleştirdikleri iddia edildi.

        4

        PEKİ BU NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

        Akıllı telefonlar için oluşturulan bir program ile Instagram’dan sahte DM konuşması yapmak mümkün. Telefonuna yüklenen uygulama açılınca, menüden en alttaki Yeni Mesaj butonuna basılıyor.

        5

        Daha sonra sahte DM oluşturulacak kişinin profil bilgilerini (kullanıcı adı, profil resmi) ayarlayarak kaydet seçeneği tuşlanıyor.

        6

        Ardından konuşma ekranına giriliyor ve direkt mesaj yazma kutusundan mesaj yazılıyor. Mesaj gönderen taraf olmak isteyenler, gönder butonunun yanında bulunan okun yeşil olmasına dikkat ediyor.

        7

        SAHTECİLİK PROGRAMININ DİĞER ÖZELLİKLERİ

        Sahte DM sohbet diyaloğu düzenleyebilirsiniz.
        İstediğiniz mesajı kısıtlama olmadan yazabilirsiniz ve fotoğraflı mesaj da gönderebilirsiniz.

        8

        Mesaj almak istediğiniz kişinin profil resmini belirleyebilirsin iz.Gönderilen mesajı Görüldü/Görülmedi olarak işaretleyebilirsiniz.

        9

        Mesajın gönderildiği tarihi ve saati dilediğiniz gibi düzenley ebilirsiniz.Oluşturduğunuz sahte mesajları daha sonra değiştirebilirsiniz.

        10
        11
        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ