Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ronaldo ile Xabi Alonso hakim karşısında!

        İspanya'da vergi kaçırdığı suçlamasıyla yargılanan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'ya 18.8 milyon Euro para cezasının yanı sıra 23 ay da hapis cezası verildi.

        Vergi kaçırma suçlamasıyla İspanya'da yargılanan Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'yla ilgili karar verildi. Suçlamaları kabul etmesinin ardından mahkeme tarafından 18.8 milyon Euro para cezasına çarptırılan yıldız oyuncuya ayrıca 23 ay da hapis cezası verildi. Cezası ertelenen yıldız futbolcu, tekrar suç işlemediği takdirde hapis cezasını çekmeyecek.

        Portekizli futbolcu CristianoRonaldo'nun, hakkındaki vergi kaçırma suçlamasıyla ilgili bugün Madrid'de görülen davada, basınla karşılaşmamak için mahkeme binasının garajını kullanma talebi kabul edilmemişti.

        Mahkeme başkanı Juan Pablo Gonzalez,Ronaldo'nun tanınmış biri olmasına ve mahkemeye gelişinde güvenliğinin garanti edilmesine rağmen bina içindeki garajı kullanma isteğiyle ilgili, hiç kimseye özel bir prosedür uygulanmadığını açıklamış,Ronaldo'nun, daha önce benzer suçlamalarla karşılaşmış diğer sporcu ve tanınmış kişilerin yaptığı gibi, yürüyerek mahkeme binasına geleceği ve polisin güvenlik koridoru oluşturacağı bildirilmişti.

        REKLAM

        Real Madrid takımında 2009-2018 yılları arasında forma giyen ve 10 Temmuz 2018'te İtalya'nın Juventus takımına transfer olan 33 yaşındakiRonaldo, imaj haklarından elde ettiği gelirleri off-shore hesaplarında tutarak vergi kaçırmakla suçlanıyor.

        Ronaldo'nun çok kısa sürmesi beklenen tek celselik yargılamada, benzer vergi konularından ceza alan İspanya'daki diğer futbolcuların yaptığı gibi, suçlamaları kabul ederek para cezası karşılığında davayı kapatması bekleniyor.

        İspanya'da şimdiye kadar vergi kaçırmakla suçlanan futbolculardan Javier Mascherano, Angel Di Maria, Radamel Falcao, Marcelo, Luka Modriç ve teknik direktör Jose Mourinho, suçlarını kabul edip, savcılıkla anlaşarak, sadece para cezasıyla davalarını kapatmışlardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ