Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Savaş çanları çalıyor! Rusya - Ukrayna krizinde ipler geriliyor
        1

        Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilim yükselmeye devam ediyor.

        2

        ABD'li bir yetkili CNN'e verdiği demeçte, ABD'nin Rusya'nın bir grup ajanı doğu Ukrayna'da bir sahte bayrak operasyonu yürütmek üzere önceden konumlandırdığını gösteren bilgilere sahip olduğunu söyledi. Yetkili, Rusya'nın sabotaj eylemleri gerçekleştirmek için patlayıcı kullanma konusunda kişileri eğittiğine dair kanıtlara sahip olduğunu da ekledi.

        3

        Pentagon basın sekreteri John Kirby de, Savunma Bakanlığı'nın Rusya'nın "bir grup ajanı Ukrayna'da Rusça konuşan insanlara saldırı gibi görünecek şekilde tasarlanmış bir operasyon" yürütmesi için "önceden konumlandırdığına" dair güvenilir bilgilere sahip olduğunu söyledi.

        4

        Ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan da Perşembe günü yaptığı açıklamada, "İstihbarat ekibimiz, Rusya'nın bir işgal bahanesi için temelleri hazırladığına dair, bilgiler keşfetti. Bu oyunun kitabını 2014'te gördük. Bu oyunu yeniden hazırlıyorlar" dedi.

        5

        Öte yandan New York Times'ın haberine göre, Rusya Ukrayna Büyükelçiliği'ndeki çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 18 kişiyi tahliye etti.

        6

        Gazetenin haberine göre önümüzdeki günlerde de 30 kişinin daha Moskova'ya tahliye işlemlerinin sürmesi bekleniyor.

        7

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın "geçici olarak işgal altındaki topraklarında" halka pasaport vermeye devam ederek Rus vatandaşlarını koruma kisvesi altında gerginliği arttırmak için bahane aradığını belirtti.

        Ukrayna'nın sınırlarındaki güvenlik durumuna ilişkin delegasyona bilgi veren Zelenskiy, Rusya'ya karşı önleyici bir yaptırım paketi hazırlamanın gerekliliğine dikkati çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ