Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika! 9'uncu Rus uçağı da Ankara'ya indi!

        12 Temmuz 2019 günüyle başlayan ve sevkiyatların 4. gününde toplamda 9 uçak Türkiye'ye geldi. Bugün sabah saatlerinde hareketlilik yeniden başladı ve dokuzuncu uçak da Ankara Mürted Hava Üssü'ne iniş yaptı. Getirilen malzemelerin askeri araçlarla indirilip hangarlara taşınma işlemleri sürüyor.

        S-400'ÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

        S-400, savaş uçakları, radar tespit ve kontrol uçakları, keşif uçakları, stratejik ve taktik uçaklar, taktik, operasyonel-taktik balistik füzeler, orta menzilli balistik füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha etmek üzere tasarlandı.

        S-400, çok uzun menzilli 40N6 model füzeyle 400 kilometre, uzun menzilli 48N6 model füzeyle 250 kilometre, orta menzilli 9M96E2 model füzeyle 120 kilometre ve kısa menzilli 9M96E model füzeyle de 40 kilometredeki hedefleri vurabiliyor.

        Kısa, orta ve uzun menzillerde füzeleri aynı anda kullanabilen S-400, 600 kilometre uzaklıktaki hedefi algılama özelliğine sahip ve saniyede 4,8 kilometre hızla füze gönderilebiliyor. Sistem, hedefe 10 saniyeden daha az sürede tepki veriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ