Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... ABD'de bir eğlence merkezinde rastgele ateş açıldı! Ölü ve yaralılar var

        ABD'nin Florida eyaletinde bulunan bir eğlence merkezinde etrafa rastgele ateş açıldı. Saldırı bilgisayar oyunu turnuvasının yapıldığı bir merkezde düzenlendi.

        Saldırıda2 kişini öldüğü 11 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Öte yandan şüphelinin, saldırının ardından kendini öldürdüğünü açıklandı. Jacksonville polisi bölgenin güvenli olmadığını belirterek vatandaşlara uzak durması yönünde çağrıda bulundu.

        REKLAM

        Saldırganın, 24 yaşındaki David Katz isimli bir genç olduğu duyuruldu. Polis saldırının nedeni hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

        Katz'ın kendisinin de bir bilgisayar oyunu tutkunu olduğu belirtildi. Jacksonville'de yapılan turnuvada, bir futbol oyununun oynandığı ve kazananın Ekim ayında Las Vegas'ta yapılacak daha üst düzey bir turnuvaya gönderileceği ifade edildi.

        ABD Başkanı Donald Trump'ın olayın ardından Florida Valisi'ni arayarak bilgi aldığı belirtildi.

        Yetkililer, olay yerine çok sayıda ambulansın yanı sıra itfaiye ve polis sevk edildiğini, bölgedeki tüm bağlantı yollarının araç ve yaya trafiğine kapatıldığını da açıkladı.

        Geçtiğimiz Şubat ayında, Florida'nın Broward kentinde bulunan Stoneman Douglas Lisesi'nde düzenlenensilahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmişti.19 yaşındaki Nikolas Cruz'un gerçekleştirdiğisilahlı saldırı sonrasıABD'de bir kez daha silahlanma konusunda şiddetli tartışmalar başlamış, ABD Başkanı Donald Trump silah alımıyla ilgili sert tedbirler alacaklarını açıklamıştı.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ