Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: ABD'de lisede silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

        Teksas Eyaleti’nin Galveston bölgesinde bulunan Santa FE Lisesi’ne silahlı saldırı düzenlendi. Olayda 1 kişi gözaltına alınırken, en az 10 kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Görgü tanıklarına göre saldırı okulun sanat sınıfının olduğu yerde yaşandı.

        İHA'nın haberine göre, olaya Santa Fe Polisi ve Galveston Şerif Departmanı Harris County ve ATF (Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu) ekipleri müdahale ederken, Santa Fe Lisesi koruma amaçlı olarak kilit altına alınarak tecrit işlemi başlatıldı.

        Santa Fe Okul bölgesi web sayfasında yaptığı yazılı açıklamada, "Bu sabah lisede silahlı saldırı gerçekleşti. Bölge lisede tecrit uygulaması başladı" ifadeleri yer aldı.

        Amerikan medyasına konuşan bazı öğrenciler, okulda önce silah seslerinin ardından da yangın alarmının duyulduğunu ve silahlı birinin sağa sola ateş ettiğini gördüklerini anlattı.

        Santa Fe Polis Şefi Jeff Powell da basına yaptığı açıklamada, ölü sayısının 10'dan az olduğunu belirtti.

        Powell, "Okul kampüsünde ve kampüs çevresinde patlayıcılar bulunduğuna ilişkin teyit edilmiş haberler var." ifadesini kullandı.

        SALDIRGAN TESLİM OLDU

        Teksas Valisi Greg Abbott, Houston'ın güneyinde Santa Fe Lisesi'nde sabah saatlerinde 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 10 kişinin de yaralandığını saldırıyı gerçekleştiren saldırganın kimliğini açıkladı. Valisi Greg Abbott, saldırıyı "en iğrenç saldırılardan biri" olarak nitelendirdi. Teksas eyaletinde okullarının tarihinde ilk defa böyle bir saldırının gerçekleştirildiği görüldü. Abbott,”Gözaltında bulunan şüpheli saldırgan, okul yakınlarında bulunan molotof kokteyli de dahil olmak üzere, çeşitli patlayıcılar hazırladığını duyurdu.

        Texas Valisi Abbott,”okul saldırganın Milton Pagourtzis, olduğunu ve bilgisayarında ve cep telefonlarında böyle bir saldırıyı yapmak istediğini, sonra da kendini öldürmeyi planladığı ve saldırgan kendi hayatını alma cesareti almadığını polise gelerek teslim olduğunu, Saldırgan Pagourtzis, saldırıda babasına ait iki ruhsatlı silahı kullandığını”söyledi. Harris İlçesi Şerifi Ed Gonzalez,”saldırıda ölenlerin dokuzunun öğrenci birinin ise öğretmen olduğu duyurdu. “Saldırgana iki erkek öğrencinin yardım ettikleri gerekçesiyle göz altına alınarak sorgulandığını ve okul çevresinde el yapımı boru bombaları bulunduğunu açıkladı. Göz altına alınan iki öğrencinin de aynı okulda öğrenci oldukları açıkladı.

        TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

        ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Trump, paylaşımında "Teksas'ta okul saldırısı. İlk haberler hiç iyi değil. Tanrı hepsini korusun." ifadesini kullandı.

        Trump daha sonra Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada da saldırıyla ilgili üzüntülerini dile getirdi ve "Durumu yakından izliyoruz ve federal yetkililer yerel yetkililerle koordinasyon halindeler. Bu, ülkemizde uzun zamandır devam ediyor, yıllardır, on yıllardır." dedi.

        Santa Fe'deki saldırının bir hafta içinde üçüncü, bu yıl içinde ise bir okula düzenlenen 22'inci saldırı olduğu belirtiliyor.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Türkiye, ABD'nin Teksas Eyaleti’ndei Santa Fe Lisesi'ne düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin taziye mesajı yayınlamladı.

        Dışişler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Bugün ABD’nin Teksas Eyaleti’nde bir liseye düzenlenen saldırıda 8 kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından üzüntü duyduk.'' denildi.

        Saldırıyı kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz.

        REKLAM

        Olay Santa Fe Lisesi yakınlarındaki Dickinson okul bölgesinde de güvenliğin arttırılmasına sebep oldu. Öğrencilerin okul binası dışındaki faaliyetleri durdurulurken, okula giriş çıkışlar güvenlik kontrolü ile sağlanıyor.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ