Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika... ABD Kongre binası yakınında bir araç kontrol noktasına çarptı, iki polis ve şüpheli hastaneye ka
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD'de 6 Ocak 2021'de baskına sahne olan Kongrede yine alarm verildi.

        Kongre polisi "dış tehdit" nedeniyle tüm yerleşkedeki binalara giriş çıkışların kapatıldığını ve güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

        ABD Kongre Polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Independence Caddesi'ne çıkan bölgedeki bariyerlere bir aracın hızla girdiği kaydedildi.

        Aracın iki polise çarptığına dikkat çekilen açıklamada, şüphelinin de yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi.

        Açıklamada, yaralanan iki polis ile şüphelinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

        İKİ POLİS İLE ŞÜPHELİ KİŞİ YARALANDI

        REKLAM

        ABD Kongre Polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Independence Caddesi'ne çıkan bölgedeki bariyerlere bir aracın hızla girdiği kaydedildi.

        Aracın iki polise çarptığına dikkat çekilen açıklamada, şüphelinin de yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi.

        Açıklamada, yaralanan iki polis ile şüphelinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

        6 OCAK'TA TRUMP TARAFTARLARI KONGRE'Yİ BASMIŞTI

        6 Ocak'ta başkanlık devir teslim töreninden birkaç gün önce, Trump taraftarı protestocular Kongre'yi basmıştı. Bölge o zamandan bu yana barikatlarla çevrili durumdaydı.

        WASHINGTON POLİSİ: KONGREDEKİ OLAY, TERÖRLE İLİŞKİLİ GİBİ DURMUYOR

        ABD'nin başkenti Washington'da polis, bugün Kongre çevresindeki barikatlara bir kişinin aracıyla çarpmasının terörle ilişkili gibi durmadığını açıkladı.

        Washington'da bir şüphelinin aracıyla iki polise ve Kongre yerleşkesindeki barikatlara çarpması yerleşkede güvenlik alarmına yol açtı.

        ABD Kongre Polis Departmanı Müdür Vekili Yogananda Pittman ve Washington DC Polis Müdür Vekili Robert Contee olaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

        Pittman, yerel saat ile 13.00'de bir şüphelinin aracıyla iki polis memurunu ezdiğini, ardından Kongre çevresindeki barikatlara daldığını anlatarak, "Şüpheli, aracından elinde bıçakla çıktı. Polis memurlarımız duruma müdahale etti. Şüphelinin sözlü uyarılara uymaması üzerine polislerimiz ateş açtı. Şu anda şüphelinin ölü olduğunu biliyoruz." ifadesini kullandı.

        Olayda iki Kongre polisinin de yaralandığını aktaran Pittman, "Çok ama çok üzülerek söylüyorum ki yaralı polislerimizden birisi yaşamını yitirdi." dedi.

        Pittman, saldırgan ve polis memurlarının kimlikleri hakkında şu anda herhangi bir detay paylaşamayacaklarını da kaydetti.

        6 Ocak Kongre baskınının ardından Kongre polisinin zor günler geçirdiğini vurgulayan Pittman, "Amerikan halkından, Kongre polislerini ve ailelerini dualarına katmalarını istiyoruz." diye konuştu.

        "SORUŞTURMAMIZ SÜRÜYOR"

        Öte yandan Washington DC Polis Müdür Vekili Contee de olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü, Park Polisi ve Kongre Polisi ile yakından çalıştıklarını ifade etti.

        Olayda yaşamını yitiren polis memurunun ailesine de taziyelerin ileten Contee, "Olay terörle ilişkili gibi durmuyor ancak soruşturmamız sürüyor." bilgisini paylaştı.

        KONGRE GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ SORULAR YENİDEN GÜNDEMDE

        ABD Kongre binasının barikatlarına aracını sürerek 1 polisin ölümüne neden olan ve polis tarafından vurularak öldürülen şüphelinin, Noah Green adlı siyahi bir ABD'li olduğu bildirilirken Kongre'nin güvenliğiyle ilgili sorular yeniden gündeme geldi.

        6 Ocak'taki Kongre baskınının ardından yine tansiyonu yüksek anlar yaşayan ABD Kongresindeki olayın yansımaları sürüyor.

        ABD medyasına açıklama yapan güvenlik yetkilileri, dün yerel saatle öğleden sonra aracını Kongre'nin barikatlarına süren ve iki polisi yaralayan şüphelinin, Noah Green (25) olduğunu bildirdi.

        Siyahi ABD'li Green'in, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarını gündeme taşıyan ABD medyasındaki haberlerde, Green'in özellikle son dönemde paranoya ve akli dengesizlikler yaşadığı vurgulandı.

        Green'in son haftalardaki bazı paylaşımlarında, hükümetin kendisine düşman olduğunu ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) "aklını kontrol etmeye çalıştığını" öne sürdüğü paylaşımları dikkati çekti.

        Aynı haberlerde, Green'in, öncülüğünü Louis Farrakhan'ın yaptığı "Nation of Islam" adlı siyahi milliyetçiliğini savunan gruba üye olduğu ve Farrakhan lehinde paylaşımlar yaptığı bildirildi.

        ABD medyasına açıklama yapan Green'in ağabeyi, kardeşinin bir süredir ilaç bağımlısı olduğunu, ciddi paranoyalar yaşadığını ve akli sorunlarla mücadele ettiğini söyledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ