Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Açlık grevindeki HDP'li vekil Leyla Güven tahliye edildi!

        Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, yargılandığı davada yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

        Güven'in, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklama ve paylaşım ile daha önce katıldığı toplantılardaki konuşmalarına ilişkin terör soruşturması kapsamında tutuklu yargılandığı davanın duruşması, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

        Duruşmaya Güven ve avukatları katılmadı.

        Sanığın tutukluluk halini değerlendiren mahkeme, Güven'in yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

        REKLAM

        İSTENİLEN CEZA

        İddianamede, Leyla Güven hakkında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 17 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis cezasına, mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

        Leyla Güven, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklama ve paylaşımlarına ilişkin soruşturma kapsamında 22 Ocak 2018'de gözaltına alınmış, 31 Ocak'ta çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

        Güven, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe göstererek 7 Kasım 2018'den bu yana açlık grevini sürdürüyordu.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Sel Karasu'da mahalleyi yuttu: Sular 50 santimetreye ulaştı

        Sakarya'nın Karasu ilçesinde kuvvetli sağanak yağış sonrası baraj sularının taşmasıyla Darıçayırı Mahallesi sular altında kaldı. Su yüksekliğinin yer yer 50 santimetre olduğu mahalle dron ile görüntülendi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ