Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! Ünal: Açıklama sayın bakana bırakılmalı

        AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.AK Parti MKYK toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı.

        ''RESMİ GAZETE'DE YAYINLADIKTAN SONRA YEMİN TÖRENİ GERÇEKLEŞECEK''

        AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ''Biz AK Parti olarak geçtiğimiz yıl da bu konuda 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve bu bilincin bir miras olarak bırakılması için çalışmalar yapmıştır. Kendi etkinliklerimizi yapacağız. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde diğer devlet kurumları da gerçekleştirecek.YSK seçimlerin kesin sonucunu açıkladıktan ve Resmi Gazete'de yayınladıktan sonra yemin töreni gerçekleşecek. 5. gün meclis başkanlığına dönük adaylıklara dönük çalışmalar tamamlanacak, 6. gün Meclis Başkanı'na ilişkin ilk tur oylaması yapılacak'' dedi.

        REKLAM

        ŞEHİT CENAZELERİNE İLİŞKİN SOYLU'NUN AÇIKLAMASI

        Mahir Ünal, ''Seçim öncesinde Türkiye'de seçimin getirdiği rekabet nedeniyle gerilimler yaşanabilir. Seçim günü ve gecesi de bu gerilimler devam etti. Türkiye'nin bir seçim deneyimi tecrübesi var. Seçimden sonra bir olay oldu arkadaşlar. Ağrı'da bir bakkal AK Parti'ye oy verdiği için terör tarafından elektrik direğine asılarak vahşice öldürüldü.PKK terör örgütünün bölgede HDP oy kaybetti diye göz dağı vermek için Ağrı'da işlenen bu vahşeti bana söyler misiniz HDP ve CHP'den bir tepki geldi mi? Vahşeti kim işledi biliniyor, kardeşimizin yanında bırakılan notta da açıkça yazıyor. HDP'nin neler yaptığını terör seviciliğini biliyoruz. Ama CHP'nin de buna eklenmesini kabul edemiyoruz. Sayın bakanın açıklamasına gelince sayın bakan gerekli açıklamaları yapar.'' ifadelerini kullandı.

        OHAL KONUSU

        Ünal OHAL'in kaldırılmasına ilişkin, ''Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Bir değişiklik söz konusu değil.'' dedi.

        CUMHURBAŞKANI YEMİNİ

        Ünal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yemini, Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin tarihi açıklaması ve bunun Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonraki süreçte planlanacak." diye konuştu.

        Ünal sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Önümüzdeki hafta muhtemelen yani yemin töreninden önce kanun hükmünde kararname yayınlanacak ve ondan sonraki süreçte de Cumhurbaşkanlığı kendi kararnamesini, yani sistemin devreye girmesiyle birlikte 1 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlanacak."

        ''AÇIKLAMA SAYIN BAKANA BIRAKILMALI''

        AK Parti Sözcüsü Ünal, ''Türkiye terörle mücadele ediyor. İçişleri Bakanı bu tepkisini verirken neden böyle bir tepki verdi bunu açıklamak Sayın Bakana bırakılmalı.'' dedi.

        Ünal, ''Başkanı belirleme grupların istişarelerinin sonucudur. Meclis grubu gerekli istişarelerini yapacak. Meclis grubu kendi adayını kamuoyuyla paylaşacaktır'' şeklinde konuştu.

        Ünal meclisin tatile girip girmeyeceğine yönelik soruya ise, ''Açıkçası buna dair bir değerlendirme yapılmadı. 15 Temmuz'daki oturumdan sonra meclis çalışmaya devam eder mi etmez mi o önümüzdeki günlerde belli olacaktır.'' cevabını verdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ