Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Son dakika! Başak Demirtaş'a yönelik çirkin ifadelere soruşturma - Haberler

        Sakarya'da eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyada yapılan paylaşıma ilişkin bir kişi gözaltına alındı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bir kısım basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş aleyhinde yapılan twitter paylaşımına dair yer alan haberlere ilişkin olarak, kamuoyunu aydınlatma zarureti hasıl olmuştur. Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

        Kimliği tespit edildiği bildirilen kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı.

        GÖZALTI SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

        İHA'nın haberine göre, Twitter hesabı üzerinden HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş aleyhine çirkin paylaşımda bulunma olayına ilişkin yapılan soruşturma kapsamında şüpheli sayısı 2'ye yükseldi.

        ADALET BAKANI'NDAN TEPKİ

        Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum. Bir insanın onuru, iffet ve haysiyeti her şeyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere karşı gereğini yapacaktır" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de yaptığı açıklamada, "Sayın Başak Demirtaş'a sosyal medyadan yönelen iğrenç saldırıyı kınıyorum. Saldırganın hesabında kullandığı “yeşil top” simgesi üzerine partisinin açıklama yapması gerekiyor. Saldırılara karşı sessiz kalanlar bu dili teşvik ettiklerini bilsinler!" ifadelerini kullandı.

        MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Başak Demirtaş'a yönelik çirkin ifadelere tepki gösterdi. Enginyurt, "Başak Demirtaş; anne, eş, kadın ve insandır. Soysuzca ve namussuzca yapılan hakareti kabul etmemiz mümkün değildir. Selahattin Demirtaş üzerinden ailesine yapılan saldırı insanlık suçudur. Suç işleyenleri şiddetle lanetliyorum. HDP karşıtlığımız ahlaksızlığı tasvip ettirmez. Siyaset; eş, anne, çocuklar yani aile üzerinden yapılmamalı. Derdi olan, fikri olan, açıktan muhatabını hedef alsın. Mesela, varsa benimle derdiniz beni hedef alın. Hiç kimseye hakaret, küfür etmeyin. Kısacası aileyi katmayın. Bunu kim yapıyorsa ALÇAKTIR!" dedi.

        ALTUN: BİR KESİME MAL ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bugün adı sanı belli olmayan bir müptezelin terbiyesizliğini bir kesime mal etmeye çalışıyorlar" dedi.

        Altun mesajında şu ifadeleri kullandı:

        "Sosyal medya mecralarında her gün sayın Cumhurbaşkanımıza, ailesine, çalışma arkadaşlarına hakaret edenler bugün adı sanı belli olmayan bir müptezelin terbiyesizliğini bir kesime mal etmeye çalışıyorlar. Oysa ki hakikati ve ahlaklı davranmayı her alanda savunanlar bizleriz. Terör örgütlerine sırtını dayayanları mağdur pozisyona iten bu ahlaksızların kimler oldukları ve neye hizmet ettikleri milletimizin malumudur. Bu noktada kimsenin kendine ahlaki üstünlük atfetmesinin ya da aşağılık kompleksine girmesinin bir anlamı yoktur. Gerçekler ortadadır. Kimse hakaret etmesin, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye en çok mücadele eden de biziz. Çünkü adı, sanı ve makamı belli olan kimi muhalefet partililerin küfür ve hakaretlerine yıllardır en çok maruz kalmış olan da biziz. HAMDOLSUN, TEMİZ SİYASETİ, TEMİZ TOPLUMU SAVUNAN BİZİZ!"

        BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN TEŞEKKÜR

        Başak Demirtaş, destek mesajlarına sosyal medya hesabından teşekkür etti. Demirtaş, "Sosyal medyada dayanışma paylaşımı yapan, dünyanın her yerinden beni arayan, mesaj gönderen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ