Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Başsavcılıktan Derya Büyükuncu açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili paylaşımı tepki çekmişti... Derya Büyükuncu kimdir, ne dedi ve şu anda nerede?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığıyla ilgili paylaşımlar yapan yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs rahatsızlığıyla ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik resen başlatılan soruşturmalar kapsamında, yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarıldığı açıklandı.

         Bakan Kasapoğlu'ndan Derya Büyükuncu açıklaması!
        Bakan Kasapoğlu'ndan Derya Büyükuncu açıklaması! Haberi Görüntüle

        TEPKİLER GECİKMEDİ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda tepkilerini dile getirdi.

        AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ÇİRKİNLİKLERİNE MAHKUM EDİYORUZ

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizden ve dünyanın her tarafından milyonlarca insan Cumhurbaşkanımızın ve Değerli Hanımefendi’nin sağlığı için iyilik dileklerini iletiyorlar. Buna karşın insanlıktan nasibini almamış bazı kişilerin çirkin yaklaşımlarını ise lanetliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Saygıdeğer Hanımefendi’nin sağlıklarına dönük çirkin yaklaşımlarda bulunanlar insanlıktan nasibini almamıştır, bunların şifa bulması da imkansızdır. İnsanlıktan nasibini almamış bu kişilere en iyi cevabı, iyilik ve sağlık dileyen milyonlar vermektedir. İnsanlıktan nasibini almamış olanları kendi kinlerine ve çirkinliklerine mahkum ediyoruz"

        AK PARTİ GRUP BAŞKANEKİLİ TURAN: KİNLERİNDE BOĞULSUNLAR

        AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sosyal medyadan yapılan çirkin paylaşımlara tepki göstererek, "Birinin hastalığından, ölümünden, benzer sorunundan mutlu olmak soysuzluktur. Kendi kinlerinde boğulsunlar" dedi.

        DERYA BÜYÜKUNCU KİMDİR?

        Derya Büyükuncu, 1976 yılında İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dünyaya geldi. Anneannesi ve dedesinin isteğiyle yüzme sporuna 5 yaşındayken Galatasaray Spor Kulübü'nde başladı. Hocası tarafından yüzmede başarılı bulunmayınca, bir başka spora yönlendirildi. Fakat yüzmeyi çok sevdiği için 2 yıl karate yaptıktan sonra yüzmeye 7 yaşında geri döndü.

        REKLAM

        Kadıköy Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde burslu olarak tamamladı. Yüksek lisansını da burada yaptı. Ayrıca ikinci üniversite olarak Michigan Üniversitesi İşletme bölümünü okudu.

        9 yaşındayken, 1985 Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası'nda 12 yaş grubunda bronz madalya kazandı. Aynı yıl Türkiye'de yapılan yüzme yarışlarında 10 yaş grubunun tüm Türkiye rekorlarını kırdı. 1992 yılından itibaren 6 kez Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yarıştı. 1985-2012 yılları arasında yaklaşık 500 kez yüzme rekoru kırdı ve 500 kez milli takımda yer aldı. 1987 Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası'nda 5 altın madalya kazandı.

        2010 yılında 'Yok Böyle Dans' yarışmasına katıldı. 2011 yılında Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu 'Survivor' yarışmasına katıldı ve birinci seçildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ