Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika SON DAKİKA! Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin flaş açıklama!

        BeyazSaray'dan yapılan yazılı açıklamada,İki liderin, karşılıklı ticareti geliştirmek ve Suriye'de ortak hedeflere ulaşmak gibi bir dizi konuyu ele aldığı belirtilen açıklamada, "Görüşmede Başkan Trump, Türkiye'nin, Rusya'dan alacağı S400 hava savunma sistemiyle ilgili endişelerini dile getirdi ve Türkiye'yi, NATO İttifakını güçlendirecek savunma iş birliği konusunda ABD ile birlikte çalışmaya teşvik etti." ifadelerine yer verildi.

        CUMHURBAŞKANLIĞI: SURİYE'DEKİ GELİŞMELER KONUŞULMADI

        Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğanve ABD Başkanı DonaldTrumparasında gerçekleştirilen görüşmede Suriye’deki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındığını açıkladı.

        Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğanve ABD Başkanı DonaldTrumpOsaka'daki G20 Zirvesi'nde görüşme gerçekleştirdi. 30 dakika süren görüşmede ikili ve Suriye’deki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleleri ele aldı.

        İki lider tarafından daha önce belirlenen 75 milyar dolarlık ticaret hedefi yeniden teyit edilerek, atılacak adımlar değerlendirildi.Erdoğan, ülkemizin ulusal güvenliğinin gereklerini yerine getirme hususundaki kararlılığının altını çizerek, stratejik ortaklığımıza zarar verebilecek çabalarla ilgili endişelerini paylaştı.

        Trumpise ülkemizin hava savunma sistemi alımı hususunda Amerika Birleşik Devletleri nezdindeki girişimlerinin geçmiş ABD yönetimleri tarafından reddedildiğini hatırlatarak, konunun ikili ilişkilere zarar vermeyecek bir şekilde çözülmesini arzu ettiklerini vurguladı.

        ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

        ABD Başkanı DonaldTrump, "CumhurbaşkanıErdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadı." dedi.

        Trump, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğanile görüşmesinin öncesinde yaptığı açıklamada,Erdoğanile tekrar bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        REKLAM

        ABD BaşkanıTrump, ABD’den Patriot savunma sistemleri alımı konusunda, Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadığını belirtti.

        Bir gazetecinin Türkiye'nin S-400 savunma sistemini alması halinde ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayıp uygulamayacağını sorması üzerineTrump, "CumhurbaşkanıErdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadı." diye konuştu.

        Trump, S-400 konusunda, "Karışık bir konu. Farklı çözümler arıyoruz. (Türkiye'ye karşı) Adil olmak zorundasınız." ifadesini kullandı.

        Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlatanTrump, "Türkiye ABD’nin dostu ve beraber harika işler yaptık ve büyük ticaret ortağımız. Bunu daha da büyüteceğiz. İkili ticaret hacmi 75 milyar dolar çok az. 100 milyar doların çok üzerinde olması gerekir." şeklinde konuştu.

        Trump, Türkiye ile ABD ilişkilerinin gittikçe ilerlediğini belirterek, "Ticaretimizi dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin çok iyi üretimi ve ürünleri var. İlişkilerimiz askeri alanda da gelişiyor. Aynı zamanda bizden çok miktarda askeri alım yapılmasını bekliyoruz." dedi.

        REKLAM

        Türkiye’yi ziyaret edeceğine işaret edenTrump, bu ziyaret için net bir tarih belirtmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ