Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DEPREM! Son dakika: Bingöl depreminin ardından Prof. Dr. Naci Görür: "Sıkıntılı bölge!"
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.28'de Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 15,51 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

        BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

        Elazığ, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Malatya, Bitlis ve Siirt başta olmak üzere, çevredeki birçok il ve ilçeden de şiddetli olarak hissedildi.

        KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

        Kandilli Rasathanesi, depremin merkez üssünün Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olduğunu duyurdu. Depremin 5.3 şiddetinde olduğunu ve 4.6 km derinlikte gerçekleştiğini açıkladı.

        BİNGÖL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kiğı ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun gelmediğini, AFAD ekiplerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

        PROF. DR. NACİ GÖRÜR: SIKINTILI BÖLGE

        İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

        "İyi akşamlar. Karakoçan/Kuşbayırı (Elazığ-Bingöl) yöresinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem DAF’ın Karlıova-Bingöl zonunda ancak Karlıova segmanının batısında Kaynarpınar-Kuşbayırı arasında. Bilindiği gibi, Karlıova segmanında büyük bir deprem bekliyoruz. Sıkıntılı bölge."

        BAKAN KURUM: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATILMIŞTIR

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını başlatmışlardır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

        FAHRETTİN ALTUN'DAN DEPREM PAYLAŞIMI

        İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından Bingöl depremine ilişkin paylaşımda bulundu. Altun, "Bingöl'de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm kurumları ile teyakkuzdayız. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." dedi.

        REKLAM

        TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Tunceli'de herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

        Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 21.28'de Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatıldı.

        Açıklamada, "İlimiz genelinde şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmamıştır.

        Ekiplerimizin sahada tarama çalışmaları devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadeleri kullanıldı.

        SON DEPREMLER!
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ