Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Brunson'u ABD'ye getiren askeri uçak iniş yaptı

        İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilip, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson, serbest bırakıldıktan sonra ülkesine döndü.

        DHA'nın haberine göre Brunson'u ABD'ye getiren askeri uçak Marryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü'ne indi.

        BRUNSON BÖYLE KARŞILANDI

        Brunson'ı havalimanında yetkililer karşıladı. Brunson daha sonra Başkan Trump ile görüşmek üzere Beyaz Saray'a geçti.

        Buradaki görüşmede Başkan Trump, rahip Brunson’a, "Sormam gerek, Türkiye’ye bir daha gitmek ister misiniz?" diye sordu. Brunson, bu soruya "Türkiye’yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum" karşılığını verdi. Trump da "Türkler harika insanlar." dedi.

        BRUNSON BEYAZ SARAY'DA

        ABD Başkanı Donald Trump, dün serbest bırakılan Rahip Andrew Brunson ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Trump, Brunson’ın serbest bırakılması konusunda Türkiye’ye teşekkür etti.

        ABD Başkanı Donald Trump, serbest bırakılıp ülkesine dönen Rahip Brunson ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Trump gerçekleşen görüşmede Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, Brunson’ın serbest bırakılmasının son dönemde kötü olan ABD-Türkiye ilişkilerini iyi yönde etkileyeceğini belirtti.

        Brunson, Trump’a "Bizim için çok mücadele ettiniz" dedi, elini Trump’ın omuzuna koyarak dua etti. Brunson’ın oğlu ve kızı, Trump ve Pence’e teşekkür etti.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ