Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cübbeli Ahmet Hoca, Habertürk'te soruları yanıtladı

        Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk ekranlarında Veyis Ateş'in konuğu oldu.Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ünlü, Ateş'in sorularını yanıtladı. Cübbeli Ahmet Hoca, "Burada bugün hiçbir isim vermeyeceğiz, herkes rahat rahat uyusun " diyerek sözlerine başladı.

        "HAKARET ETMEYE VAKTİMİZ YOK"

        Cübbeli Ahmet Hoca, "Bu düzende özgürlük var. Yasaları da ben yapmıyorum. Sen de dersin ki 'Benim delilim var.' İnsanlarla böyle çok muhatap olduk. Birçok mahkeme oluyor. Hakaret etmemeye çalışıyorum. Hakaret etmeye de vaktimiz yok. Hakaret edenlerede hakkımı helal etmiyorum." diye konuştu.

        Cübbeli Ahmet Hoca, "Benim sorunum şu: Bir adam derse ki 'Ben ehli sünnet değilim...' 'Sünni'yim' diyor, 'Hanif'iyim' diyor, sonra da 'Kader yazısı yok' diyor. Kaderi kabul etmeyen asla ehli sünnet olmaz. Ehli sünnet olmayan Müslüman olabilir. 'Allah senin kiminle evleneceğini ne bilsin evladım' diyor. Bu görüşte olunca bir insan ehli sünnet olamaz. Müslüman olabilir. Allah teferruatı bilmiyor! Allah her şeyi biliyor. Yapmak düşmez Allah bilmeden ayeti varken..." diye konuştu.

        REKLAM

        İLAHİYATÇILAR NEDEN AYRIŞIYOR?

        İlahiyatçılar arasındaki yorum farklarına ilişkin Cübbeli Ahmet Hoca, "Göye bilge diyor Hızıraleyhisselâm için. 'Bence de bu ayetlerin değişmesi lazım' diyor. İlahiyatta hoca olmaz. Dinlerüniversitesi kurulur, her dindenadam olur. Kuran'a itiraz edenler bölümünde dekan olabilir buarkadaş. Kuran öğreten bir insan bu lafları kullanamaz. Tövbe kapısı açık, değişebilir. Ben bu kişiye hakaret etmedim. 100 profesörü görevden aldık. 15 Temmuz'dansonra profesörler görevdenalındı. Teröre destekten, FETÖ'den görevden alındılar. Devletin bütünlüğü esastır. Bu kişi görevde kalmamalı." dedi.

        "HER ŞEYİ CUMHURBAŞKANI'NDAN BEKLİYORLAR"

        Cübbeli Ahmet Hoca, "İlahiyatta Kuran tartışılıyor. 'Kader yok' diyene onlar kendi aralarında cevap verseler bizim bu topa girmemize gerek kalmayacak. Biz ilahiyat camiası olarak hadisi yok sayanlar değiliz. Her şeyi Cumhurbaşkanı'ndan bekliyorlar. Bir profesör geldi, 'İslam'da teröryoktur. IŞİD'ekarşıilahiyat hocalarıbir şey yapsa' diyor. 'Bir bildiri yayımlasanız... Bunu dedik' diyor. 'Cumhurbaşkanı bunu demeden biz bunu yapmayız' diyor. Her şeyi Cumhurbaşkanı mı yapsın? FETÖ olayı yaşandı. Din tahrip edildi. Benbu stüdyoda 'AlenenTürkiye'yi işgal edecekler, bu şirktir' dedim. Biz hapse de atıldık." ifadesini kullandı.

        "MECBUR BIRAKTILAR"

        Bir dönemler 'Evinize televizyon sokmayın' derken kendi kanalını kuran Cübbeli Ahmet Hoca, bunun nedeninin sorulması üzerine "Mecbur bıraktılar." ifadesini kullandı.

        Cübbeli Ahmet Hoca, "Adam ilahiyatta öğretmense ve 'Bu ayetler değişmeli' diyorsa bu görevden alınmalı. 'Ateistim' diyor. Bu insanın zararı ile 'Kuran'daki ayet değişmeli' diyen ilahiyatçının zararı bir mi? 'Bu ne biçim ayet!' diyeni gördüğüm zaman o 'Ateistim' diyen profesörüterbiyeli gördüm" dedi.

        Cübbeli Ahmet Hoca, "Davalarını savunmuyorlar. Kuran bize istikameti emrediyor. " diye konuştu.

        İSLAM'DA KÖLELİK VE CARİYELİK...

        Cübbeli Ahmet Hoca, "Kölelik cariyelikkonusuna geliyoruz. 'İslam köleliği, cariyeliği getirmedi' diyor. Doğru, getirmedi. Şimdi diyor 'Kölelik İslam'da yok.' Bu yok değil; Kuran'da geçer. O günkü şartlarda vardı. 'İslam'ı tenzih edelim' derken 'İslam'ı inkâredelim' demiyorum. Feministlerin yanlış anladığı konuları da izah edelim. Aksi taktirde birileri çıkıp 'İslam kadına şöyle böyle yapıyor' der ve dinden çıkmalarına neden olur" diye konuştu.

        BİR PROGRAMDA KİMİNLE BİR ARAYA GELİR?

        Cübbeli Ahmet Hoca, "Bir araya gelmekten korktuğumdan değil. Öyleleri de var kiben onlarla çıkmaya şundan korkuyorum: Davalarının arkasında durmuyorlar, benim safıma geçecekler. Birisini kazanmış olurum da ben istiyorum ki davasını, görüşünü ortaya koyacak. Ondan sonra kendi delilini söyler, ben kendi delilimi söylerim. Mehmet Görmez Hoca ile Mehmet Okuyan olsun; İhsan Şen Ocak ile ben olayım gelsinler buyursunlar. Seyirci de karar versin. Seyirci diyor ki 'Adam inkar etmiyor ki, neden bunun zerinegidiyor?' Ama ben adamın yazısını biliyorum. Bu davetim cari." dedi.

        İSLAM'DA MEZHEPLERİN YERİ

        Cübbeli Ahmet sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İtikatta itilaf yok. Birisi 'Alın yazısı yok' demez. Ehlisünnet dediğimizde ayrım yapmıyoruz. 'Horozdan kurban olur' diyen adam Şii ile Şafi'yi karıştırıyor. 'Doğu'da Şii var' diyor. Doğu'dakiler Şafi... Onlar ehli sünnet."

        İSLAM'DA TEVİLE İHTİYAÇ VAR MI?

        Cübbeli Ahmet, "Geçmiş alimler tevil yapmadı. Tevil gerektir. Muhkem ayetler tefsire tabidir. Tevil de tefsirmanasında kullanılıyor. Tevilden kasıt tefsirdir, karar verebilmektir. Tevil alimlerinden bazıları tevil yapmıştır." dedi.

        İSLAM'IN KADINA BAKIŞI

        Cübbeli Ahmet Hoca, "İslam'da erkeğe aileye bakma görevi verilmiş. Haram işte çalışmıyorsa, erkeklerle başı açık şekilde muhatap olmuyorsa... Bunun gibi şartlar var çalışma konusunda. Sen evde otur kadını çalıştır. Sonra gel elimi yıka, ayağımı yıka... Bazı konulardaşartlar sizi mecbur bırakıyorsa da ayetleri inkar etmeyin. Bazı ilahiyatçılara güvenip reformdemeyin." diye konuştu.

        CAMİDE KADININ YERİ TARTIŞMASI

        Cübbeli Ahmet Hoca, "Kadınlar camiye gidebilir fakat camiye giriş çıkışlar ayrı olmalıdır. Bir hoca 'Cuma namazı kadınlara farz' demişti. Farz değildir fakat Cuma namazına gelebilirler. Camilerin doluluğundankadına yer kalmayabiliyor. Yer darlığından adet edinmemiş bunu hanımlar. Camilerde kadın erkek birbirine karışmamalıdır. " dedi.

        "BEDAVA OLSA UZAYA GİDERİM"

        Cübbeli Ahmet, "Uzaya uydu fırlatacaksan, oradan buradaki cinayetiterörü görüyorsan tabii bunu yap. 'Kıyamet kopacaksa biz Mars'ta su buluruz' diyor. 'Kıyametbizi es geçer' diyor. Ben de diyorum ki, kıyamet dünya ile alakalı değil. Bütün alem ile alakalı. Uzay sisteminin tümü birden patlıyor. Mars'a masraf etmen neden, bunu uydu için demiyorum. Sen bunun için masraf etme. Ben bedava olsa uzaya giderim ama param yok. Bedava varsa götürsünler geleyim." ifadesini kullandı.

        DİNİ KULLANAN TERÖR ÖRGÜTLERİ

        Cübbeli Ahmet, "Ehli sünnetcamia kenaraçekilmiş. Kendi tekkemizde zikrimizi yapalım. Millet sel gibi cehenneme gidiyor. 'Millet deist' etmişler. Böyle bir zamanda birbirlik olunmamış. Şeyhine davet etme, İslam'a davet et. Kendine davet edenden şeyh olmaz. Biz böyle gördük. Bakkal olsun benim olsun. O hocaya gitmesin, bu hocayagitmesin. Sen Kuran'ı inkar edeni desen anlarım. Ama o bizim meşrepten değil. Ehli Sünnet'inana omurgası sahipsiz kaldı. İlahiyatlar IŞİD hakkındabir rapor hazırlamadı. İç savaş kaygım var. Bu IŞİD vari selefi hareketleri, Adıyaman merkezli hareketler... FETÖ işgal projesini yine bu kanalda söyledim. Diyanet, ilahiyat bununla uğraşsın. Bir insanı deistten, ateisttenkurtar. Doğu Anadolu'da başladı. Millet Müslüman diye bağlanıyor. Bence oralarda bir şey planlanıyor." dedi.

        FETÖ TEHDİDİ SÜRÜYOR MU?

        Ahmet Hoca, "FETÖ'nün zerresiolmaz. FETÖ'nün teşkilatlanmasıbu hükümetle olmadı. 80 ihtilalinde başlayan bir şey. Devleti ele geçirecek şekilde bir faaliyet olduğunu düşünmemekle beraber, iki camiada şunu tehlikeli görüyorum: Danıştay'daki ve Sayıştay'daki adamınıtut; birbirinitanımasını, 'Bu bizdendir' demesini devlet açısındantehlikeli görüyorum. Ben onu tanıyayım, o beni tanısın teşkilatlanalım... Böyle olmaz. Ehli Sünnet'in birleştirici özelliği var. Birbirini tanımak, yarın yanlışlara neden oluyor. FETÖ bazında böyle teşkilatlı bir cemiyet var diyemem" ifadesini kullandı.

        ÜMMETÇİLİK Mİ, MİLLETÇİLİK Mİ?

        Cübbeli Ahmet Hoca, "Müminlerancak kardeştirler. Ana baba bir, kardeşin kafir olsa mirasınabile dahil olamıyor. Din bağı, İslam, Kuran bizi bağlıyor birbirimize. Kafirlerin de kendilerine göre hakları vardır ama iman esastır. Hilafetzamanı iş kolay oluyordu. Osmanlıcılıkda denmez. Bu İslam yönetimiydi. Osmanlıyım diye tabir edebiliyordu devlet yönetimi olarak. Biz düzen vardı. Bu düzen korunamadı. Herkes kendine göre bir şey çıkardı. Tarikat denetiminde bile onları denetleyen bir zat vardı. En son zamana kadar bile bir denetim vardı. Onun için 600 sene yaşayabildi. Millet din anlamındadır. 'Ben İbrahim'in milletindenim' deniyor. Türk milleti denince içerisinde Çerkezde var, Laz da var, Kürt de var. Müslümanın, 'Türk oğlu Türk'ü sıkıntılı bir cümle değil. Ümmetçilik dinimizin emridir. Milliyetçilik derken Osmanlı'nın Selçuklu'nun denenmiş düzeni var. Biz ırkçılık derdinde değiliz. Birliği bozmamamız lazım. Müslümanların huzurunun daha da bozulup bir Suriye durumuna düşmesini istemiyorsak vatanımıza, milletimize sahip çıkmalıyız." dedi.

        CÜBBELİ AHMET KİMDİR?

        Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut ünlü kimdir? Cübbeli Ahmet 27 Şubat 1965 tarihinde dünyaya geldi. Ahmet Mahmut Ünlü Türk vaiz ve hafızdır. İstanbul'un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerindendir. Resaili Ahmediyye ismiyle değişik konularda yayınlanmış birçok risalesi bulunan Ahmet Mahmut Ünlü yazdığı kitaplarla ve verdiği vaazlarla tanınmaktadır.

        İslâm dinini Ehl-i Sünnet anlayışına göre yaşamak gerektiğini savunur. Özellikle İstanbul dışındaki mekânlarda vermiş olduğu vaazlar, yoğun ilgi görmekte ve izdihamlara sebep olmaktadır. Verdiği vaazlardaki bazı ifadeler internetteki komik videolar arasında yer almıştır ve tıklanma rekorları kırmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ