Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika! Trump ve eşi koronavirüse yakalandı! Haberler

        ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüs testleri pozitif çıktı.

        Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Derhal karantina ve kurtarma sürecine başlatacağız. Bunu birlikte atlatacağız" dedi.

        BEYAZ SARAY'DA KARANTİNA

        Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada da Trump'ın doktoru Sean Conley'nin söz konusu testlerle ilgili resmi açıklaması paylaşıldı. Açıklamada, Trump ile eşi Melania Trump'ın son yapılan Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı bilgisine yer verilirken, "Şu anda hem Başkan hem de First Lady iyi durumdalar ve iyileşme sürecinde her ikisi de Beyaz Saray'ın içinde evde kalacaklar." ifadeleri kullanıldı.

        Trump'ın danışmanı Hope Hicks'in de koronavirüse yakalanması üzerine, Trump koronavirüs testi yaparak kendisini karantinaya almıştı.

         Danışmanı Kovid-19'a yakalanan Trump'tan karantina kararı
        Danışmanı Kovid-19'a yakalanan Trump'tan karantina kararı Haberi Görüntüle

        TRUMP İLE AYNI UÇAKTA

        Amerikan basınının, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Hicks'in perşembe günü yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtilmişti. Hicks'in, Trump'ın salı günü başkanlık tartışması için gittiği Ohio ziyaretinde Trump ile aynı uçakta olduğu bildirilmişti.

        PİYASALARDA TEDİRGİNLİK

        AA'nın haberine göre, ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesinde Trump'ın Kovid-19'a yakalanması, piyasalarda tedirginliğe neden olurken, ABD endeksleri, vadeli işlemler piyasasında yüzde 2'ye yakın değer kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ