Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberi Fransa Başbakanı Borne istifa etti

        Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisi, Fransa Başbakanı Borne'un istifa ettiğini duyurdu. Macron, hizmetleri için Borne'a teşekkür etti.

        Başbakan değişikliği, emeklilik sistemi ve göçmenlik yasalarında yapılan tartışmalı reformların tetiklediği siyasi krizlerle geçen bir yılın ardından geldi.

        Borne'un istifası Avrupa Parlamentosu seçimlerinden beş ay önce gerçekleşirken, Avrupa'da artan yaşam maliyetleri ve Avrupa hükümetlerinin göç akışını engellemedeki başarısızlığı nedeniyle halkın hoşnutsuzluğunun yaygın olduğu bir dönemde seçimlerin çarpıcı sonuçlara sahne olması bekleniyor.

        Fransa'da kamuoyu yoklamaları Macron'un partisinin haziran ayındaki seçim öncesinde aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in partisinin sekiz ila on puan gerisinde olduğunu gösteriyor.

        REKLAM

        Katılaştırılmış göç kurallarının parlamentoda kıl payı kabul edilmesinin Macron'un merkezci çoğunluğundaki derin çatlakları ortaya çıkarmasından bu yana hükümet değişikliği spekülasyonları artmıştı. Macron'un kendisi de yeni bir siyasi girişim sözü vermişti.

        Borne'un yerine geçebilecek potansiyel adaylar arasında 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu gösteriliyor ki bu iki isimden hangisi göreve gelirse Fransa'nın gelmiş geçmiş en genç başbakanı olacak.

        Borne, yeni başbakan belirlenene kadar görevine devam edecek.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Güvenliği yeniden düşünmeliyiz

        NATO Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yaptığı açıklamalarda NATO'ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Duran, "Türkiye, NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip aynı zamanda. Türkiye'nin savunma sektörü caydırıcı bir konuma sahipt...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ