Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukrayna'daki görüntüler büyük tepki çekmişti! Kremlin'den son dakika Buça açıklaması - Güncel Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kremlin Pazartesi günü yaptığı açıklamada Buça'daki görüntülere ilişkin herhangi bir suçlamayı kategorik olarak reddetti.

        Buça'daki iddiaların şüpheyle karşılanması gerektiğiniz belirten Kremlin Sözcüsü Peskov, uluslararası liderleri acele karar vermemeye çağırdı. Kremlin Rus yetkililerin bazı videoların sahte olduğunu düşündüğünü belirtti.

        Kremlin olayların ardından "Ukrayna ile müzakerelerin devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz, görüşmelerin etkisine yorum yapmayacağız" diye ekledi.

        LAVROV: ULUSLARASI GÜVENLİĞE DOĞRUDAN TEHDİT

        Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise Buça'ya yönelik haberleri 'provokasyon' olarak nitelendirdi ve Buça gibi provokasyonları uluslararası güvenliğe doğrudan tehdit olarak gördüğünü söyledi.

        BUÇA'DA KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

        Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

        REKLAM

        Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova, Rus ordusundan kurtarılan Kiev bölgesinde 410 sivilin cesedinin bulunduğunu bildirmişti. Venediktova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusundan kurtarılan Kiev bölgesinin her karışında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu çalışmalarda adli müfettişler, patlayıcı madde ve kinoloji uzmanları, adli tıp uzmanları, doktorlar ve kurtarma ekiplerinin de yer aldığını kaydetmişti.

        "CELANDIMAK İÇİN BELGELENMESİ GEREKEN CEHENNEM"

        Kiev yakınlarındaki kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedinin bulunduğunu kaydeden Venediktova, "Kiev bölgesinin kurtarılmış topraklarında, Rusya'nın acımasız savaş suçlarının çok önemli kanıtları var. Burası, bizim topraklarımızda onu organize edenleri cezalandırmak için belgelenmesi gereken bir cehennemdir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

        Venediktova, olayın tanıkları ve mağdurlarının tespitine yönelik çalışmaların yanı sıra bu facianın foto ve video kanıtlarının toplanmasına yönelik çalışmaların da sürdüğünü vurgulamıştı.

         Rus askerlerinin çekildiği Buça'da korkunç görüntüler
        Rus askerlerinin çekildiği Buça'da korkunç görüntüler Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ