Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MAYIN ALARMI! Son dakika haberleri: MSB duyurdu, İstanbul'un çok yakınında mayın bulundu! Etkisiz hale getirildi...
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberler... Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildi.

        "MAYINA MÜDAHALE BAŞLATILDI"

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkine bölgede bulunan Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hale getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır" denildi.

        MAYIN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        MSB'den yapılan açıklamada, İğneada açıklarında tespit edilen ve güvenli bir bölgeye alınan mayın, SAS timleri tarafından öğle saatlerinde etkisiz hale getirildi.

        REKLAM

        "MAYINI GÖRÜNCE KORKTUK"

        Mayını gören balıkçı Çağrı Martin yaptığı açıklamada, "200 metre kadar yaklaştık ki fark ettik. Hemen telsizden haber verdik. Arkadaşlara da yaklaşmamaları uyarısında bulunduk. İster istemez korktuk panik yaptık tabii. Sonra mayını etkisiz hale getirmek için çalışma başlatıldı. Bize de avlanmaya son vermemiz söylendi ve limana geri döndük" dedi.

        BULGARİSTAN-KEFKEN ARASINDA BALIKÇILIK DURDU

        Tarım ve Orman Bakanlığı, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında her türlü balıkçılık faaliyetlerinin durdurulduğu açıklaması üzerine Karadeniz’e kıyısı bulunan Kırklareli’nin Demirköy ilçesine Bağlı İğneada'da gün batımıyla balıkçılar limana geri döndü.

        "TUNA'NIN AKINTISI İSTANBUL'A DOĞRU"

        Doç. Dr. Cihat Yaycı, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada serseri mayınlarla ilgili şunları söylemişti: "Bu mayınlar 30 kilogramlık mayınlar ve Allah korusun bir yakıt tankerine çarpması durumunda gerçekten İstanbul için çok büyük bir felakete neden olur. İstanbul Boğazı'nda, 1979 yılında yakıt tankeri Independenta patlamıştı ve zelzele gibi şehir sallanmıştı. Türkiye'nin, Uluslararası Adalet Divanı'na başvurulması gerekir. Bu mayınlar 20 günde akıntıyla Boğaz'a geldi. 120 kiloluk olan mayınlar daha geç gelecek. Mayınları buraya getiren ise Tuna Nehri'nin akıntı yönü."

        İLK MAYIN İKİ GÜN ÖNCE İMHA EDİLDİ

        Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde, Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda yabancı bir cisim tespit edilmiş ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından SAS timleri tarafından imha edilmişti.

         Boğaz'a sürüklenen mayın imha edildi!
        Boğaz'a sürüklenen mayın imha edildi! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ