Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: OPEC Genel Sekreteri Barkindo hayatını kaybetti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC) Grup İcra Direktörü, OPEC Genel Sekreteri Muhammed Sanusi Barkindo'nun hayatını kaybettiğini açıkladı.

        Kyari, "Değerli Dr Muhammad Sanusi Barkindo'yu kaybettik. Ölümü yakın ailesi, NNPC, OPEC ve ülkemiz Nijerya için büyük bir kayıp" ifadelerini kullandı.

        63 yaşında hayatını kaybeden Barkindo'nun ölüm nedeni ise henüz açıklanmadı.

        OPEC'TEN RESMİ AÇIKLAMA

        Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muhammed Sanusi Barkindo’nun (63), dün ülkesi Nijerya'da hayatını kaybettiğine ilişkin resmi açıklama da kısa süre sonra yapıldı.

        OPEC’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, Barkindo’nun vefatının, OPEC ailesi, petrol endüstrisi ve uluslararası toplum adına büyük bir kayıp olduğu ifade edildi. Açıklamada, Barkindo’nun ailesi, yakınları ve ülkesine başsağlığı dileğinde bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Barkindo’nun ölümü bizi şoke etti. Muhammed Sanusi Barkindo’nun OPEC'e verdiği 40 yılı aşkın özverili hizmet için derin şükranlarımızı sunuyoruz, üzüntü içerisindeyiz. Bağlılığı ve liderliği, OPEC'e uzun yıllar ilham verecek."

        Barkindo, dün Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari tarafından kabul edilmişti.

        OPEC Genel Sekreterliği görevine 1 Ağustos 2016'da başlayan Barkindo’nun görevi, 31 Temmuz itibarıyla sona erecekti.

        OPEC

        Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ya da OPEC, net petrol ihraç eden ve bilinen dünya petrol rezervlerinin üçte ikisini ellerinde bulunduran ülkelerin oluşturduğu konfederasyondur ve 14 Eylül 1960'ta kurulmuştur.

        Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) şu an Suudi Arabistan, Venezuela, İran, Irak, Kuveyt, BAE, Libya, Nijerya, Katar, Cezayir, Angola, Gabon, Endonezya ve Ekvador olmak üzere 14 ülke üyeden oluşuyor.

        * Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ