Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DEPREM! Son dakika: Tokat'ta 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem! Açıklama geldi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 01.06'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.06'da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 9,97 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

        HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        AFAD'dan yapılan açıklamada, "Depremden dolayı, olumsuz bir durum yaşanmamıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi

        Deprem üssü olan Sulusaray ilçesinin yanı sıra çevre ilçeler ve kent merkezinde sarsıntıyı hisseden bazı vatandaşlar dışarı çıkarak bekledi.

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Hatipoğlu, "Şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmedi. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyorlar. Köy ve mezraları tek tek taramaya devam ediyoruz." dedi.

        REKLAM

        4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE YENİ DEPREM

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi.

        Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02.35'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

        Sarsıntının 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. AA'nın haberine göre; Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ikinci depremin de herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığını bildirdi. Hatipoğlu, "Ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum tespit etmedi. İlgili kurumlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun." dedi.

        BAZI VATANDAŞLAR GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        Vali Hatipoğlu daha sonra ilçeye gelerek Kaymakam Ömer Burak Bozkurt'tan bilgi aldı. Hatipoğlu, geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

        VALİ HATİPOĞLU: ARTÇI DEPREMLER ARA ARA DEVAM EDİYOR

        Fotoğraf. AA
        Fotoğraf. AA

        İlçedeki incelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Hatipoğlu, "Sulusaray ilçemizde iki deprem oldu. Artçı depremler ara ara devam ediyor. Vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın. Tokat Belediye Başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun talimatı ile mobil ikram acı gelecek. Tedbir amaçlı Tokat Belediyesi itfaiye aracımız da burada." dedi.

        Hatipoğlu'nun ziyaretine Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve protokol üyeleri de eşlik etti. Bu arada belediye hoparlöründen vatandaşların evlerine girmemeleri yönünde anonslar yapıldı.

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Depremden yaklaşık 1,5 saat önce 01.06'da merkez üssü yine aynı ilçe olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı meydana gelmişti.

        3 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

        Tokat'ta meydana gelen 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi.

        Tokat Valiliği gece yaşanan 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. İHA'nın haberine göre; yapılan açıklamada "Tokat ilimiz Sulusaray ilçemizde 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem nedeniyle Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerimizde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir" denildi.

        *Haberin ilk fotoğrafı AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ