Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Ukrayna'da helikopter anaokulu yakınına düştü: Ukrayna İçişleri Bakanı hayatını kaybetti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kazanın ardından yangın çıkarken, bölgeye ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

        Kiev Valisi Oleksiy Kuleba Telegram hesabından yaptığı açıklamada, ölü ve yaralıların olduğunu aktarırken, kaza sırasında anaokulunda çalışanların ve çocukların olduğunu, herkesin tahliye edildiğini belirtti.

        UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI VE YARDIMCISI HAYATINI KAYBETTİ

        Ukrayna polisi kazada en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

        Hayatını kaybedenler arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky, 1'inci yardımcısı Yevhen Yenin ve bakanlığın devlet sekreteri Yurii Lubkovych'in de olduğu belirtildi.

        ZELENSKIY: ACI TARİF EDİLEMEZ

        Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Brovary'de bugün yaşanan ve İçişleri Bakanı Monastyrskyi dahil 18 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Zelenskiy, "Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü" açıklamasını yaptı.

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski taziye mesajında "Şu anda trajedinin kurbanlarının kesin sayısı belirleniyor. Bunlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyi, Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkovych, yardımcıları ve helikopter ekibi yer alıyor. 10'u çocuk 25 kişi yaralandı. Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü. Ukrayna Güvenlik Servisi'ne, Ukrayna Ulusal Polisi ve diğer yetkili kurumlarla işbirliği içinde olayın tüm koşullarını öğrenmesi talimatını verdim" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        BAKANLIKTAN İLK AÇIKLAMA

        Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, helikopter kazasının sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırıldığını bildirdi.

        Gereşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kiev bölgesinde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz" ifadesini kullandı.

        Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky, Birinci Yardımcısı Evgeniy Enin ve sekreteri Yura Lubkoviç'in yanı sıra helikopterde bulunanların tümünün yaşamını yitirdiklerini hatırlatan Geraşenko, şunları kaydetti:

        REKLAM

        "Bu korkunç felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Helikopterde bulunan herkes Ukrayna vatanseverleriydi, her biri Ukrayna'yı savunuyordu ve güçlendiriyordu. Sizleri her zaman hatırlayacağız. Aileleriniz her zaman dostların ve devletin koruması altında olacaktır."

        ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise olayın ardından "Brovary'de meydana gelen ve aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı'nın da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği kaza haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kederli ailelere ve dost Ukrayna halkına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

        FIRST LADY VE KİEV BELEDİYE BAŞKANI KLİÇO HABERİ DAVOS'TA ALDI

        Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu oturumuna katılmadan önce, Ukrayna İçişleri Bakanı ve diğer yetkilileri taşıyan helikopterin düştüğü haberini aldı ve gözyaşlarını tutamadı. Kiev Belediye Başkanı Kliçko da yaşanan gelişmeleri zirvede telefondan takip etti.

        Forum Başkanı Borge Brende, oturumu açmadan önce, hayatını kaybeden 18 kişi için 15 saniye saygı duruşunda bulunulmasını istedi.

        First Lady Zelenska "Bugün yine çok üzücü bir gün. Yeni kayıplar. Sanırım duygularımı anlıyorsunuz" diye konuştu.

        "DUYGULARIMI İFADE EDECEK GÜCÜM YOK"

        Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, Kiev yakınlarında 16 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Açıkçası şu an duygularımı ifade edecek gücüm yok." dedi.

        Zelenska, Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

        Kiev yakınlarında aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy'nin de bulunduğu, 16 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Zelenska, "Maalesef Ukrayna için başka bir korkunç gün. Dışardan bakıldığında şu an buna alışmamız gerekiyor gibi görünebilir ancak alışamadık. Helikopter bir anaokulu yakınlarına düştü ve birkaç çocuğun ölümüne vesile oldu. Açıkçası şu an duygularımı ifade edecek gücüm yok. Soruşturma yapılacak ve kazanının sebeplerini öğreneceğiz." ifadelerini kullandı.

        Monastırskiy'i şahsen çok iyi tanıdığını söyleyen Zelenska, bunun da kişisel olarak kendisini çok üzdüğünü söyledi.

        MONASTYRSKY KİMDİR?

        Monastyrsky, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin kurduğu Halkın Hizmetkarı Partisi'nden 2019'da milletvekili seçilerek siyasete atılmıştı.

        Hukuk Fakültesi mezunu ve avukat kimliği ile tanınan Monastyrsky, 2021’de görevinden ayrılan Arsen Avakov’un yerine getirilmişti.

        İki çocuk babası Monastyrsky, 42 yaşındaydı.

        * Haberin görseli Associated Press'ten ve Anadolu Ajansı'ndan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: İrem Kuşoğlu
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ