Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son Dakika... Üç Türk İsrail polisi tarafından gözaltına alındı! Kudüs haberleri

        Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Türk bayrağı baskılı tişört giyen ve fes takan, aralarında çocukların da bulunduğu bir grup Türk vatandaşının Mescid-i Aksa’ya çıkan Pamukçular Çarşısı'nda İsrail polisi tarafından Harem-i Şerif’e girmeleri engellendi.

        İsrail polisinin, Türk vatandaşlarını durdurarak Türk bayrağı baskılı tişörtleri çıkarmalarını aksi takdirde Mescid-i Aksa’ya giremeyeceklerini söylediği belirtildi.

        Bunun üzerine tepki gösteren gruba, İsrail polisinin müdahale ettiği ve yaşanan arbedenin ardından iki Türk vatandaşının gözaltına alındığı kaydedildi.

        Gözaltına alınan Türklerin, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek için Belçika’dan geldikleri ve çifte vatandaşlık sahibi oldukları öğrenildi.

        REKLAM

        İKİ TÜRK SERBEST BIRAKILMADI

        Gözaltına alınan 14 kişiden 12'si serbest bırakıldı. 2 gurbetçinin hala gözaltında olduğu belirtildi.İsrail Polisi tarafından gözaltına alına kişilerin Brüksel'deki Türk iş adamlarıMehmetGargılıve Abdullah Kızılırmak olduğu kesinleşti.

        MehmetGargılıCumhurbaşkanlığı sistemi referandumunda kamyonları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimleriyle kaplayarak, Belçika'nın, Türk siyasetçilerinin konuşma yasağını protesto etmek için Brüksel'de dolaştırırken PKK'lılar tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da Brüksel temasları sırasındaMehmetGargılı'yı kabul ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu.

        İsrail'de gözaltına alınan 2 Türk için Belçikalı ve Türk makamların devreye girdiği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ