Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: MHP Genel Başkan Yardımcısı görevden alındı!

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, Devlet Bahçeli tarafından görevden alındı. Aycan, resmi olmayan sonuçlara göre Kahramanmaraş'tan yeniden vekil seçilmişti.

        Aycan dün yaptığı açıklamada, "Yüzde 5 oy bekleyenlere en büyük cevabı MHP'ye gönül veren dava arkadaşlarım, parti yönetimimiz, ülküdaşlarım ve Türk milliyetçileri vermiştir. Tabi bu cevap Kahramanmaraş'ta da kendisini göstermiştir. Elbette 49 vekil bizim beklediğimizden azdır. Ama bugünkü 49 vekil, bütün değerlerin üstündedir, büyük birmücadelenin eseridir ve meclis aritmetiğinde MHP'yi kilit konumuna getirmiştir. 600 vekil var ama her zaman, bundan sonra bütün gözler 49 vekilin üzerinde olacaktır, genel başkanımızın üzerinde olacaktır. Bundan sonra mecliste siyaseti MHP yapacaktır. Bizne dersek, o olacaktır. Bugün MHP mecliste kilit konumdadır ve MHP'nin genel başkanı hem Recep Tayyip Erdoğan'I kurtarmıştır, hem Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurtarmıştır, hem meclisi kurtarmıştır, hem devleti kurtarmıştır. Bu da böyle bilinsin." ifadelerini kullanmıştı.

        Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan bu sözleri nedeniyle görevden alındı. MHP lideri Devlet Bahçeli bu görevden alma ile Cumhur İttifakı'nın birlikteliğine dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ