Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA Osman Kavala tutuklandı

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "17-25 Aralık kumpasları" ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan işadamı Osman Kavala, tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün "17-25 Aralık kumpasları" ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kavala, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

        Şüpheli Kavala, savcılıkça tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

        AA'nın haberine göre; Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, ifadesini aldığı Kavala'yı "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme"iddialarıyla tutukladı.

        Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Osman Kavala, geçtiğimiz günlerde Gaziantep dönüşü Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

        KAVALA HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen tutuklama istemli sevk yazısında, Kavala'nın, "Gezi olayları eylemlerinin yöneticisi ve organizatörü olduğu" iddia edildi.

        Sevk yazısında, Kavala'nın, 15-16 Temmuz'da Büyükada Splendid Otel'de yapılan toplantıya katıldığı ve darbenin organizatörlerinden olduğu iddia edilen Hanry Jak Barkey ile irtibat halinde olduğu da iddia ediliyor.

        Kavala, "Cebir şiddet kullanarak yasal meşru hükümeti düşürmek yahut iş göremez hale getirmek" ile "cebir şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek" iddiaları ile suçlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ