Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA Putin aşı kararını verdi!

        Rusya’da 60 yaş üstü kişilere yarından itibaren aşı uygulaması başlatılacağı duyurulması üzerine 68 yaşındaki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in aşı olup olmayacağı merak konusu oldu.

        Daha önce yaptığı açıklamalarda sırası geldiğinde aşı olacağını ifade eden Putin, kendi ülkesinde geliştirilen Sputnik V aşısına güven duyduğunu dile getirmişti.

        Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ülkede 60 yaş üstü kişilere aşı uygulama kararının ardından Putin’in ne zaman aşı olacağı ile ilgili soruya açıklık getirdi. Putin’in aşı olacağını ifade eden Peskov, yakın bir gelecekte Putin’in bu konuda açıklama yapacağını aktardı.

        Peskov, Putin’in aşı olacağını, böyle bir karar aldığını ve formalitelerin bitmesini beklediğini açıkladı.

        Putin yıl sonu düzenlediği basın toplantısında da kendisine yöneltilen soru üzerine, "Aşı yaptırmamak için bir sebep yok, zira bizim aşımız (Sputnik V) güvenli. Yaygın aşılama koronavirüsle mücadele için gerekli olan bir önlem. Mümkün olduğunda mutlaka aşı yaptıracağım. Uzmanlarımız halka uygulanmakta olan aşıların şu an için belli bir yaş aralığındaki vatandaşlar için olduklarını söylüyorlar, benim yaşımda olanların sırası henüz gelmedi" yanıtı vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ