Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rus işgalinin 20. gününde yaşananlar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, "Bugün 10 insani koridor açılıyor. Mariupol’e insani malzeme götürmeye çalışıyoruz." denildi.

        Rusya Savunma Bakanlığı, Pazar günü Polonya sınırına yakın bir askeri üs olan Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi'ne roket saldırısının sorumluluğunu kabul etti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi.

        ZELENSKIY, ABD KONGRESİ'NE HİTAP EDECEK

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 16 Mart Çarşamba günü ABD Kongresi'ne video konferans yolu ile hitap edecek.

        Duyuruyu Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Çoğunluk Lideri Schumer yaptı.

        ÇERNOBİL'DE GÜÇ HATTINA YENİDEN ZARAR VERİLDİ

        Ukraynalı enerji yetkilileri, elektrik tedarikinin yeniden sağlanmasından kısa bir süre sonra Rusya kuvvetlerinin Çernobil Nükleer Santrali'nin güç hattına yeniden zarar verdiğini açıkladı.

        REKLAM

        RUS BİRLİKLERİ KİEV'DE APARTMANI VURDU: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

        Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, yerel saatle 05.10 sıralarında Rus birliklerince atılan havan topu, başkent Kiev’in kuzeyindeki Obolosnkyi bölgesindeki 9 katlı bir apartmana isabet etti.

        Apartmanda çıkan yangında 3 kişi yaşamını yitirirken, 12 kişi de yaralandı. Acil servis, yangının 2 saat sonra kontrol altına alındığını duyurdu. Görüntülerde, Ukrayna vatandaşlarının yangın merdivenleriyle kurtarıldığı anlar yer aldı.

        UKRAYNA: 90 ÇOCUK SALDIRILAR NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

        Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, savaşın başından bu yana 2500 Mariupol sakininin hayatını kaybettiğini açıkladı.

        Ukrayna Başsavcılığı da savaşın başlangıcından bu yana 90 çocuğun saldırılar nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

        REKLAM

        ÇİN'DEN ABD'NİN İDDİALARINA YALANLAMA

        Çin, ABD tarafından ortaya atılan "Rusya'nın Çin'den askeri ve ekonomik yardım istediği" iddialarını yalanladı. Çin'den yapılan açıklamalarda iddialara ilişkin "ABD dezenformasyonu" ifadeleri kullanıldı.

        4. TUR MÜZAKERE BUGÜN

        Rusya-Ukrayna heyetleri bugün video konferansla görüşecek.

        Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeler bugün video konferans yöntemiyle devam edecek. Müzakere kararı, her iki tarafın da savaşı sona erdirmeyi amaçlayan müzakerelerde ilerleme kaydettiklerini söylemesinin ardından geldi.

        Rus müzakere heyetinde yer alan Leonid Slutsy, "Müzakerelerde ilerleme kaydediliyor, yakın zamanda anlaşmalar imzalanabilir." ifadelerini kullanmıştı.

         Dördüncü tur müzakereleri bugün yapılabilir
        Dördüncü tur müzakereleri bugün yapılabilir Haberi Görüntüle

        RUS TARAFI ÜLTİMATOM VERMEDEN DİNLEDİ

        Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için gerçekleştirilen müzakereler sırasında, Rus tarafının Ukrayna'nın tekliflerini ültimatom vermeden dikkatle dinlediğini bildirmişti.

        REKLAM

        RUSYA'NIN EYLEMLERİ BARBARCA

        İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın eylemlerini barbarca olarak nitelendirdi ve bunun tüm insanlığın sınavı olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, vahşete son verilmesi gerektiğini söyleyerek saldırıyı kınadı.

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, NATO'yu uçuşa yasak bölge uygulamaya çağırdı. "Gökyüzümüzü kapatmazsanız, Rus roketlerinin sizin bölgenize, NATO topraklarına düşmesi an meselesi" dedi.

        RUSYA ÇİN'DEN ASKERİ YARDIM MI İSTEDİ?

        Financial Times, Rusya'nın Çin'den askeri teçhizat istediğini bildirdi. Pekin'in Rusya'ya yardım edebileceği ve Batı'nın Ukrayna'daki çabalarını baltalayabileceği yönündeki talep, Beyaz Saray'da korkuya yol açtı. Çin'in ABD büyükelçiliği sözcüsü, bu talebi duymadıklarını ve "Ukrayna'daki mevcut durumun gerçekten endişe verici" olduğunu söyledi.

        ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise bugün Roma'da Çin'in üst düzey diplomatı Yang Jiechi ile görüşecek. Toplantıdan önce Sullivan, Pekin'in Moskova'nın Ukrayna'nın işgali üzerindeki yaptırımlardan kaçmasına yardım etmesi halinde sonuçlarla "kesinlikle" yüzleşeceği konusunda uyardı. Sullivan, Rusya'nın kimyasal silah saldırı düzenlemesi durumunda "ağır bir bedel" ödeyeceğini de söyledi.

        Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından yapılan açıklamada, yeni bir kararla sosyal medya uygulaması Instagram’ın ülkede gece yarısından itibaren tamamen kapatıldığı ifade edildi.

         Amerikalı ödüllü belgesel yapımcısı Ukrayna'da hayatını kaybetti
        Amerikalı ödüllü belgesel yapımcısı Ukrayna'da hayatını kaybetti Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ