Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Soçi'de nehre kayan uçak alev aldı: Yaralılar var!

        Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, durumun yakından izlendiğini, şu anda aralarında üç çocuğun bulunduğu 18 yaralının olduğunu ölen kimsenin bulunmadığını belirtti. Uçaktaki 166 yolcunun tahliye edildiği, uçakta çıkan yangının mahalli acil servis görevlileri tarafından söndürüldüğü kaydedildi.

        Utair Hava Yolları yetkilisi Moskova’dan havalanan UT579 uçuş sayılı Boeing 737 tipi yolcu uçağının Soçi’de iniş pistinden kayıp yakındaki bir nehre daldığını, iniş takımları ve bir kanadının tahrip olduğunu, sol motorunun alev aldığını söyledi.

        Ekipler tarafından zorda olsa gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları sırasında 166 kişi uçaktan tahliye edildi. Şok geçiren yolculara sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

        1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

        Yaşanan dehşet anları sırasında birçok yolcu şok yaşadı. Bazı yolcular hastanelerde tedavi altına alınırken 18 yolcunun durumunun ağır olduğu için yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Olayın şoku nedeniyle kalp krizi geçiren Soçi Uluslararası Havaalanı görevlisi ise daha fazla heyecan ve korkuya dayanamayınca yaşamını yitirdi. İstanbul’dan Soçi'ye hareket eden THY TK 0295 uçuş numaralı uçak ise yaşananların üzerine İstanbul’a geri döndü.

        Atatürk Havalimanı'na sorunsuz inen uçaktaki yolcular otellere alındı.

        Soçi Uluslararası Havalimanı'ndaki pistin açılmasının ardından yolcuların THY uçağıyla bu kente hareket edeceği öğrenildi.

        Rusya’da yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ