Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberi: Tekirdağ'daki tren kazasının meydana geldiği olay yerinden fotoğraflar!
        1

        Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 5 vagonunun devrildiği belirtildi. Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi.

        2

        Devrilen vagonda yaralanan yolcuların bulunduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çevre ilçelerden ambulanslar ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

        3

        Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş yaptığı ilk açıklamada, İstanbul-Kapıkule seferini yapan 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti ancak bu sayı daha sonra 24'e yükseldi. Bölgeye 100’ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi.

        4

        Karadan ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgeye, ilk ulaşabilen sağlık ekipleri yaralıları müdahale etmeye başladı.

        5

        Habertürk TV canlı yayınına bağlanan Vali Ceylan, kazanın hava muhalefeti nedeniyle meydana geldiğini belirterek "Aşırı yağış nedeniyle vagonlar raydan çıktı. Yaralı ve ölülerimiz var. Ben de olay yerine ulaşmak üzereyim. Müdahaleler yapılıyor. Hava ambulanslarımız olay yerine ulaştı. Kriz masası oluşturuldu" diye konuştu.

        6

        Tekirdağ Valisi Ceylan, "Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz." dedi. Tekirdağ Valisi Ceylan, yaralıların tahliye edildiğini bildirdi.

        7

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı.

        8

        Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.

        9

        "KAZA RAY ALTINDAKİ TOPRAĞIN KAYMASIYLA MEYDANA GELDİ"

        Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada trende 362 yolcu, 6 personel olduğu belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı, rayların altındaki toprağın kayması sonucu kazanın meydana geldiğini açıkladı.

        10

        Ulaştırma Bakanlığı, "Aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi." ifdaesini kullandı.

        11

        Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.

        12

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Tren kazasının yaşandığı bölgeye gitmek için İtfaiye Daire Başkanlığından 7 tane kurtarma aracı ve 24 personel bölgeye gönderildi.

        40
        41
        42

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ