Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rusya Ukrayna savaşı | Ukrayna'daki Türk canlı yayında anlattı: "İmkanı olanlar gitti" - Haberler

        Ukrayna'da yaşayan, Habertürk TV'de Ebru Baki'ye konuşan Sercan Dönmez, saldırı anını ve başkent Kiev'deki son durumu şöyle anlattı:

        "PUTİN BURADA OLDUĞUNU HİSSETTİRDİ"

        "Öncelikle şu an sokaklar biraz daha sakin. Ancak gece 02.30'da doğudaki patlamaları duymamıştık. Ancak dün gece Putin, Kiev'de burada olduğunu bize hissettirdi. Biz Rusya'nın Kiev'i vuracağını son ana kadar düşünmüyorduk. Ancak dün gece saat 03.30'da bombaların düşmesinin ardından yataklarımızdan fırladık ve bombanın sesiyle uyandık.

        "BANKAMATİKLER PARA VERMİYOR"

        Sabah insanlar marketlere hücum etti. ATM'ler ve bankamatikler para vermediği için uzun kuyruklar oluştu. Ancak metro ve otobüsler ücretsiz çalışıyor. Ama Ukrayna halkı şu an bu durumun üstesinden gelmiş gibi. Saat: 09.00'da çalan sirenleri duyduk.

        REKLAM

        "ŞU AN HAYAT NORMAL SEYRİNDE"

        Bombalar düşmesine rağmen şu an hayat normal seyrinde. Gıda sıkıntısı şu an yok ama 2013'deki Avrupa olayların ardından bir hafta sonra un bile bulamamıştık. Ancak şunu belirteyim, Ukrayna öyle bir yer ki yapacağım bütün yorumlar 1 saat sonra boşa çıkabilir.

        "İMKANI OLANLAR BURADAN GİTTİ"

        Gidenler de kalanlar da oldu. İmkanı olanlar bavullarıyla araçlarıyla ülkenin batısına doğru gittiler. Oligarklar da buradan ayrıldı, Kiev kesinlikle boşaldı. Bu sokak 1941'de esir Almanların 50 bin askerin, Rus ordusu tarafından yürütüldüğü bu sokakları Putin istiyor.

        Ukrayna haritası.
        Ukrayna haritası.

        "İNSANLARDA BİR ENDİŞE HAKİM"

        Köpeğimiz siren seslerinden korktuğu için onu da yanımıza alıp çıktık. Şu anda alışveriş yapılabiliyor. İnsanların yüzünde bir endişe hakim."

        "DİRENİŞE DESTEK VEREN DE SESSİZ KALAN DA VAR"

        Sercan Dönmez akşam saatlerinde Habertürk TV'de katıldığı yayında ise şunları söyledi: "Son sirenlerin çalmasıyla birlikte yine bavullu insanları görmeye başladık. Açıkçası Ukrayna halkı direnin çağrısını izliyor ve Zelenskiy'nin çağrısını dikkate alanlar da var, bunu mesafeli olan da var.

        "YARIN DURUM DAHA DA NETLEŞECEKTİR"

        Ukrayna'da insanlar bir şekilde duruma atapte oluyorlar. Sirenler çalarken koşan insan da köpeğini gezdiren insan da gördük. Bu geceyi atlatırsak durum daha da netlik kazanacak diye düşünüyorum."

        LVİV'DEKİ SON DURUM ENDİŞE VERİCİ

        Son dakika haberine göre Lviv kentinde yaşayan Ali Rıza Durmaz ise kentte son durumu şöyle anlattı: "İletişimle ilgili çok büyük bir sorun yok. Zaman zaman internet kesiliyor ama ciddi bir problem yaşamıyoruz. Burası 1 milyona yakın nüfusu olan bir kent. Polonya'ya yakın olması avantaj, bir yokluk durumunda oraya başvurulacak sanırım.

        "BURAYA DİĞER BÖLGELERDEN GÖÇ VAR"

        Diğer bölgelerden yoğun göç var. İki haftadır kiraların arttığını görmüştük. Buraya konsolosluklar da taşınmıştı. Göç bu kente doğru oluyor.

        "BENZİNLİKLERDE UZUN KUYRUKLAR GÖRDÜK"

        Buradan yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta askeri bir birliğin bombalandığı bilgisini aldık. Oradan ambulanslar geldiği yönünde halk arasında bir söylem var. Benzinliklerde çok uzun kuyruklar var. 3.5 km'ye uzanan kuyruklar gördük. İnsanların ellerinde poşetler, bavullar var. Taksi fiyatları acayip yükselmiş durumda."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ